Vindeau droguri în unitățile de învățământ. Șapte traficanți au fost arestați preventiv VIDEO

0
Publicat:

Șapte persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Gorj pe o perioadă de 30 de zile pentru trafic de droguri de mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

Drogurile se vindea cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei/gram.

„Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, în județul Gorj, ar fi fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care şi-ar fi desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri. Acestea ar fi fost achiziționate de liderul grupului, iar, după porționare și ambalare, membrii le-ar fi comercializat, către diverși consumatori, cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei pentru un gram“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Bani, droguri și arme albe au fostă găsite în urma perchezițiilor Foto: Poliția Română
Bani, droguri și arme albe au fostă găsite în urma perchezițiilor Foto: Poliția Română

Membrii grupării le vindea elevilor din unitățile de învățământ din județul Gorj canabis și cristal, un drog extrem de periculos. „Din cercetări a reieșit că persoanele cercetate ar fi vândut droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituții de învățământ din județul Gorj“, au mai transmis oamenii legii.

Au fost efectuate cinci percheziții domiciliare

Anchetatorii au efectuat cinci percheziții domiciliare. „Au fost descoperite și ridicate aproximativ 800 de grame de canabis, 30 de grame „cristal” (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 de comprimate din categoria steroizi, 66.570 de lei, 9.450 de euro, 2 cântare de precizie, 5 grindere ce conțin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă“, potrivit anchetatorilor. 

De asemenea, au fost ridicate două autoturisme.

La datele de 14 și 15 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea a șapte persoane, dintre care un cetățean străin, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite