VIDEO Sediul Poliţiei Gorj a rămas în beznă de „Ora Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Gorj a oprit toate becurile timp de o oră                                                        FOTO: Alin Ion
Poliţia Gorj a oprit toate becurile timp de o oră                                                        FOTO: Alin Ion

Mai multe instituţii publice din Târgu Jiu au participat la „Ora pământului“. Astfel, timp de oră, energia electrică a fost întreruptă.

Sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, Rectoratul Universităţii Constantin Brâncuşi, sediul Primăriei Târgu Jiu au rămas în beznă sâmbătă seara, timp de o oră. Lumina s-a oprit, între orele 20,30 şi 21,30, în cele două parcuri din Târgu Jiu: Parcul Central şi Parcul Coloanei. „Ora pământului“ este cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile, în oraşul lui Brâncuşi. 

Cu această ocazie, Liga Studenţilor din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi a înălţat lampioane zburătoare în parcul de la Coloana fără de Sfârşit. 

Municipiului Târgu Jiu s-a alăturat celor peste 7.000 de oraşe din 160 de ţări, care au participat la acest eveniment, pentru a arăta că protejarea naturii constituie o prioritate.  Acest eveniment internaţional are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea surselor consumatoare de energie electrică, neesenţiale, timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite