VIDEO Revelionul persoanelor cu dizabilităţi. „Aici ne putem simţi în largul nostru. Dincolo de uşă sunt destui oameni care nu ne acceptă aşa cum suntem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu handicap s-au putut distra în voie
Persoanele cu handicap s-au putut distra în voie

Revelionul persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Gorj a avut loc joi seara la Centrul „Christian“ din municipiul Târgu Jiu.

Peste 100 de persoane cu handicap şi aparţinători ai acestora au participat la „Ziua Recunoştinţei“, aşa cum a fost denumit revelionul din acest an. Participanţii s-au distrat în voie, fără să fie intimidaţi de privirile celor din jur. 

„Este a treia petrecere de revelion la care particip. Este un loc foarte potrivit pentru noi cei cu dizabilităţi, pentru că aici ne putem simţi în largul nostru, pentru că dincolo de uşă, să spun aşa, sunt destui oameni care, din păcate, nu ne acceptă aşa cum suntem. Acest loc este unul perfect pentru noi, cu dizabilităţi, pentru a ne putea simţi în largul nostru. În altă, parte, nu ne-am fi simţit în largul nostru, pentru că suntem, de obicei, priviţi în mod ciudat din cauza dizabilităţilor pe care le avem. Acest loc este unul perfect pentru noi“,

a spus Florin Bănicioiu. 

„Este a doua mea familie la Centrul „Christian“. Ne deconectăm, legăm prietenii, cunoaştem oameni noi“, a spus Veta Dinculeasa, 51 de ani. 

Participanţii au avut parte de o surpriză

christian

Toţi cei care au fost prezenţi la revelion au avut parte de o surpriză. Vasile Tufiş, persoană cu dizabilităţi care se ocupă cu apicultura, a oferit fiecăruia câte un borcan cu miere. Este al doilea an în care dăruieşte miere participanţilor la acest eveniment.

Daniel Andrei, directorul Centrului „Christian“, din Târgu Jiu, spus că este cel mai potrivit moment pentru ca persoanele cu handicap să-şi arate recunoştinţa pentru cei care îi ajută: „Suntem la cea de-a treia ediţie a revelionul, pe care l-am intitulat «Ziua Recunoştinţei“, pentru că de-a lungul anului am fost ajutaţi de multe persoane, iar acum vrem să le fim recunoscătări pentru sprijinul acordat, susţinerea şi, mai ales, pentru faptul că ne-au fost alături. Mulţumim personalului, voluntarilor, beneficiarilor care au participat activ la activităţile noastre, părinţilor pentru că au demonstrat încă o dată cât de mult îşi iubesc aceşti copii cu nevoii speciale şi câte eforturi fac pentru ca ei să se dezvolte. Într-o atmosferă plăcută, ne amintim cât de puternice sunt relaţiile create la Centrul „Christian“ şi ne urăm să avem un an bun, în care să învăţăm împreună, progresăm“.

   

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite