VIDEO Militar american din Air Force care s-a căsătorit religios într-o biserică de lângă Coloana „fără de Sfârşit“: „Mi-a plăcut că am purtat coroniţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina şi Gregory Love au venit tocmai din Statele Unite ale Americii pentru a se căsători religios la Târgu Jiu, oraşul de baştină al miresei.

Ceremonia religioasă a avut loc, sâmbătă, 30 iulie, la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care se află pe Calea Eroilor, în apropierea Coloanei lui Brâncuşi. Cei doi au vrut să respecte tradiţia, mai ales că Gregory este fascinat de obiceiurile din România. Mai mult decât atât, Mădălina şi Gregory doresc să se stabilească în România.

 Cei doi au fost aduşi la biserică de o maşină decapotabillă veche. Mădălina şi Gregory au respectat o mare parte din obiceiurile specifice, inclusiv cel al bradului. Americanul a fost fascinat de faptul că a purtat o coroniţă în timpul ceremoniei şi că a băut vin. „Sunt minunate aceste obiceiuri şi am dorit să le respectăm. Am purtat pe cap o coroniţă, ceea ce mi s-a părut deosebit. Îmi plac românii, pentru că sunt oameni foarte deschişi cu străinii“, ne-a spus Gregory.

Alături de mire s-au aflat părinţii acestuia, sora, cumnatul şi verişorul. Mama lui Gregory ţine un jurnal în care notează absolut tot ce se întâmplă. Sunt încântaţi de ţuică şi vişinată, iar sarmalele şi micii sunt preparatele preferate.

image
„Mădălina le găteşte cam lunar preparate româneşti. Le pregăteşte o cină cu nâncare tradiţională românească“,

ne spune Oana Bărăgan, naşa Mădălinei şi a lui Gregory. 

Americanii, impresionaţi de atitudinea românilor 

image

 Unii dintre prietenii Mădălinei au scris pe o pâine „Welcome to România“. „Gregory şi rudele sale sunt impresionaţi de atitudinea noastră, de faptul că ne deschidem casa fără să punem prea multe întrebări. Le place foarte mult oraşul şi operele lui Brâncuşi“, ne-a mai spus Oana Bărăgan. 

S-au cunoscut la Veneţia

Mădălina şi Gregory Love s-au cunoscut în Veneţia, în urmă cu trei ani, şi anul trecut s-au căsătorit civil în Statele Unite ale Americii. Mădălina (27 de ani) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Craiov. Ea a plecat din România, după terminarea studiilor, la părinţii ei care munceau în Italia, în apropiere de Veneţia, unde l-a cunoscut cu Gregory Love, prim sergent în Air Force. Mădălina şi Gregory trăiesc într-o localitate din statul american Texas de un an şi jumătate,  dar îşi doresc să se mute în România. „Ne-am gândit să ne mutăm în România, dar nu în Târgu-Jiu, ci în Constanţa. Ne-ar plăcea foarte mult să locuim aproape de mare“, mărturiseşte Mădălina.

Misiuni în afganistan şi Iraq

image

Soţul Mădălinei este un militar cu experienţă. Gregory activează de două decenii în armata americană. „Se împlinesc în acest an 20 de ani de când soţul meu este militar în United States Air Force, având gradul de prim-sergent. Viaţa de militar nu este uşoară. Gregory este pasionat de ceea ce face. Soţul meu este prim sergent şi lucrează direct cu comandantul unităţii, iar job-ul lui esta ca trupele din unitatea să fie pregătite din punct de vedere moral pentru misiunile pe care le au şi, de asemenea, el este şi cel care îi pedepseşte atunci când intră în bucluc. Viaţa noastră ca familie de militari este o viaţă normală“, ne mai spune Măplina.

Gregory a participat la trei misiuni în Afghanistan şi la două în Arabia Saudită. De asemenea, a mai fost în Qatar şi o data în Iraq.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite