VIDEO Jurământul şi primul discurs al noului primar al municipiului Târgu Jiu: „Vreau să devenim un oraş cu adevărăt european, de care să fim mândri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Târgu Jiu are, de ieri, un nou primar. Primarul liberal Marcel Romanescu a fost învestit în funcţie şi a depus jurământul.

Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe de la sediul Primăriei Târgu Jiu, care a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de invitaţi, printre care s-au număra fostul prim ministru Victor Ponta, Ludovic Orban, preşedintele PNL, deputaţi, primari, liberali, simpatizanţi şi familia noului primar.

Ceremonia care s-a desfăşurat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Târgu Jiu a început prin intonarea Imnului municipiului Târgu Jiu, Marşul lui Tudor, după care judecătorul desemnat Bogdan Popescu, de la Biroul Electoral Judeţean, a prezentat rezultatul validării alegerii primarului municipiului Târgu Jiu. 

„Slujirea interesului cetăţenilor şi interesul faţă de lege“ 

A urmat apoi depunerea Jurământului de către noul primar şi prima declaraţie în noua calitate:  „Vreau să vă mulţumesc pentru onoarea de a vă avea alături într-un moment atât de important. În astfel de clipe se cuvine să ne amintim, cu toată recunoştinţa, de toţi cei care, ştiuţi sau anonimi, au contribuit în decursul istoriei la ridicarea oraşului nostru. În urma alegerilor parţiale din 11 iunie 2017, locuitorii municipiului Târgu Jiu au ales să le fiu primar în următorii trei ani. Le sunt recunoscător pentru aceasta şi îi asigur că mandatul meu va avea două linii directoare: slujirea interesului cetăţenilor şi interesul faţă de lege. Fără excepţie, toţi locuitorii municipiului Târgu Jiu vor fi trataţi cu tot respectul, în mod egal şi nu voi permite nimănui să le afecteze drepturile şi demnitatea. Mă voi asigura permanent ca relaţia dintre cetăţean şi administraţie să funcţioneze impecabil şi nu voi ezita să curm imediat orice abatere de la lege. În interesul comunităţii, îmi doresc ca în toată această perioadă, în calitatea mea de primar al acestui oraş, să am în Consiliu Local un partener de dialog, constructiv şi eficient. (...) Un mare om de stat român spunea că interesele de partid nu înseamnă nimic în faţa interesului general al oamenilor. Vreau un oraş modern în care oamenii să-şi trăiască vieţile în tihnă. Vreau un oraş al viitorului în care copiii de azi să se bucure de zilele care vor veni. Vreau să devenim un oraş cu adevărăt european, de care să fim mândri în faţa întregii lumi. Cu inteligenţă, muncă şi determinare sunt sigur că toate acestea se vor îndeplini. Important este să tragem toţi în aceeaşi direcţie, altfel suntem condamnaţi să pierdem orice şansă pentru cei care vor veni după noi. Am toată disponibilitatea şi deschiderea la orice idee venită oriunde dacă este în folosul cetăţenilor municipiului Târgu Jiu. Dacă tot s-a încheiat campania electorală, aş încheia spunând: gata cu vorbele, de mâine trecem la fapte. Doamne ajută!“

La finalul ceremoniei a fost destupată o sticlă de şampanie, după care a urmat felicitările din partea celor prezenţi. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri