VIDEO Iarna anului 2012: utilaje de deszăpezire stricate şi drumul către Transalpina, închis de mai multe ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna anului 2012 le-a reamintit gorjenilor de zăpezile de altădată. A fost una dintre cele mai grele ierni din ultima perioadă, iar autorităţile au lucrat la foc continuu pentru a deszăpezi drumurile şi a debloca accesul către localităţi.

Aflat într-o zonă depresionară, municipiul Târgu Jiu şi o mare parte a judeţului Gorj au fost ferite de capriciile vremii. Cu toate acestea, iarna anului 2012 a fost una dintre cele mai grele. Autorităţile au acţionat neîntrerupt pentru a deszăpezi drumurile. Atunci, utilajele Primăriei Târgu Jiu nu au făcut faţă cantităţii mari de zăpadă şi autorităţile au apelat la utilajele omului de afaceri Nicolae Sarcină, pentru a curăţa drumurile şi a trasnsporta zăpadă. 

Din cauza ninsorile abundente şi a viscolului, drumul către staţiunea Rânca a fost blocat de mai multe ori. Turiştii au trebuit să fie escortaţi să coboare din staţiune de către utilajele de deszăpezire. De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie pentru maşinile cu o greutate mai mare de şapte tone pe anumite tronsoane de drum naţional. De asemenea, utilajele de deszăpezire s-au defecttat din cauza volumului mare de activitate. 

Iarna anului 2012 a fost una dintre cele mai grele. Îmi amintesc că a trebuit să ajung în diverse zone ale judeţului în interes de serviciu şi nu am putut pentru că drumurile erau înzăpezite. A nins abundent atunci şi zăpada a fost în cantităţi foartre mari“, îşi aminteşte Aurelian Caragea, în vârstă de 56 de ani, din Târgu Jiu. 

În schimb, copiii au fost cei mai bucuroşi de zăpada care a căzut din beluşug. Aceştia s-au jucat şi au făcut oameni de zăpadă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite