UPDATE Percheziţii DNA în biroul şi în vila primarului din Târgu Jiu. Avocatul primarului este tatăl lui Cătălin Măruţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează la această oră mai multe percheziţii, iar una dintre ele are loc la vila primarului Florin Cârciumaru (PSD).

UPDATE ORA 14,30

Primarul Florin Cârciumaru susţine că nu este nicio legătură între cumpărarea casei de vacanţă din zona Rânca şi executarea lucrărilor de către firma Presanitas: „Nu este nicio problemă cu casa de vacanţă de la Rânca. A fost un contract de vânzare-cumpărare între fiică şi ginere. Nu are nicio legătură cu mine. Totul s-a întâmplat după nuntă. A fost dorinţa lor. Probabil că sesizarea aici vrea să facă trimitere, dar sunt acte care demonstrează că totul a fost corect. Este un contract de vânzare cumpărare, chitanţă şi factură. De la firma Presanitas a fost cumpărată casa, dar nu are nicio legătură. Probabil că asta i-a determinat pe cei care au făcut sesizarea că este posibil să apară vreun comision. O să se vadă că lucrurile nu stau aşa. (...) Este o întâmplare că locuinţa a fost cumpărată de la Presanitas. Tinerilor le place foarte mutl muntele şi de asta au cumpărat casa respectivă. O să vedeţi că foarte târziu cel care a vândut a aflat cui a vândut“.

ORA 14,00 

Oamenii legii au stat la sediul Primăriei Târgu Jiu aproximativ şapte ore, după care primarul municipiului Târgu Jiu i-a însoţit la vila acestuia pentru a asista la efectuarea percheziţiei. Aceştia i-au ocoloit pe ziarişti şi au ieşit pe uşa din spatele instituţiei. Procurorii au ieşit din locuinţa edilului şef în jurul orei 14.00, după care a ieşit avocatul Constantin Măruţă, iar, ulterior, primarul Florin Cârciumaru. 

„Am asistat la o percheziţie la domiciliu şi la primărie. Nu vă pot spune ce calitate are clientul meu. Nu pot să vă spun despre ce fapte este vorba. Nu este vorba de lucrările de canalizare la reţeaua oraşului. Ginerele dumnealui a cumpărat o casă de vacanţă la Rânca şi a fost o sesizare în acest sens“, a spus avocatul Cătălin Măruţă. 

ORA 13.20 Constantin Măruţă, tatăl omului de televiziune Cătălin Măruţă, este avocatul primarului Florin Cârciumaru. Anterior, Constantin Măruţă a fost judecător. Potrivit avocatului, la DNA a fost depusă o sesizare cu privire la cumpărarea de către ginerele primarului a unei case în zona Rânca de la firma Presanitas, care a efectuat o serie de lucrări în municipiul Târgu Jiu, inclusiv la în cadrul unui proiect care se află în derulare de modernizare a reţelei de canalizare pe fonduri europene.

DNA Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2008 - 2015. 
 

Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate în judeţul Gorj, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.
 

Au loc perchezţii în biroul primarului Florin Cârciumaru, preşedintelele PSD Gorj. De asemenea, mascaţii au ajus şi la vila primarului, cât şi la societatea Presanitas a omului de afaceri Constantin Lungu, care a efectuat lucrări de modernizare a canalizării pe fonduri europene. Oamenii legii se mai afla şi la sediul societăţii Aparegio.  

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite