Circulația pe Transalpina, închisă. Zăpada a acoperit cel mai înalt drum din țară

0
0

Circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, a fost închisă din cauza zăpezii de către reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

transalpina viscol1 jpg

Măsura a fost aplicată în Gorj de marți, 4 octombrie, pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, fiind posibil să fie menținută și în perioada următoare. 

„DN 67 C km 35 - 55 viscol, carosabil acoperit cu zăpadă, 5-6cm, ceață, vizibilitate redusă sub 50 metri“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Lucrătorii de la Drumuri Naționale au intervenit cu un utilaj cu lamă cu material antiderapant și un echipaj cu lucrători.

Circulația pe Transalpina, pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, este oprită, de obicei, la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteorologice, și se redeschide în luna mai sau iunie. Transalpina sau „Drumul Regelui“. așa cum mai este cunoscut, ajunge la o înălțime de 2.145 de metri în pasul Urdele.

Doi șoferi au anunțat că au rămas înzăpeziți

Băcița Mărioara Babu, care se ocupă de Stâna Ștefanu, un binecunoscut loc de popas din Gorj, a transmis pe Facebook imagini de pe Transalpina, anunțând că sezonul se apropie de final. 

Doi șoferi au sunat, luni, 3 octombrie, la 112, să anunțe că au rămas înzăpeziți în zona Cărbunele, de pe Transalpina și că nu mai pot să înainteze. Un echipaj de la Drumurile Naționale și un utilaj încărcat cu material antiderapant au pornit către locul indicat, dar nu au mai găsit pe nimeni. Reprezentanții de la Drumurile Naționale au luat legătura cu cei doi șoferi, iar aceștia au transmis că au reușit să plece și că s-au speriat de zăpada care a fost viscolită pe drum. 

Transalpina are o lungime de aproximativ 150 de kilometri și străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Drumul pornește din localitatea Bengești-Ciocadia (județul Gorj) și ajunge în localitatea Sebeș (județul Alba). Este unul dintre cele mai căutate drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan. În special, motocicliștii străini sunt îndrăgostiți de Transalpina și de peisajele oferite de munții Parâng. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite