Un român a venit din Anglia pentru a ajuta copiii dintr-o şcoală din Gorj: a cumpărat aeroterme şi a adus daruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Simionică le-a adus copiilor de la Văcarea două aeroterme
Marius Simionică le-a adus copiilor de la Văcarea două aeroterme

Situaţia copiilor care învaţă la Şcoala primară din satul Văcarea, judeţul Gorj, prezentată de Adevărul la începutul noului an şcolar, nu a rămas fără ecou. Un român care trăieşte în Anglia de aproximativ zece ani a dat fuga în România şi a dotat sala de clasă cu două aeroterme.

Marius Simionică, în vârstă de 38 de ani, lucrează ca tehnician în domeniul roboticii industriale. El se implică în multe campanii umanitare şi face multe fapte bune cu sprijinul românilor din diaspora. El a fost frapat de situaţia copiilor care învaţă în şcoala din satul gorjean.

„Am aflat dintr-un reportaj prezentat de ziarul Adevărul despre şcoala din satul Văcarea. Am fost frapat şi trist cu privire la ceea ce se întâmplă, că cei mici sunt nevoiţi să se spele pe mânuţe la lighean, pentru că nu este apă curentă, că wc-ul este în fundul curţii şi că este în frig în clasă, pentru că soba pe lemne nu face faţă. Am contactat-o pe Facebook pe doamna învăţătoare, care este un om minunat, şi am întrebat-o dacă tot ce s-a prezentat în reportaj este adevărat şi mi-a confirmat că lucrurile stau exact cum s-au relatat. Am mai întrebat-o dacă a primit sprijin de undeva cu privire la încălzirea clasei şi mi-a spus că nu şi că are nevoie de o aerotermă“, a precizat Marius Simionică. 
 

Banii au fost oferiţi de românii plecaţi în străinătate

Marius a ajuns în urmă cu două zile la şcoala din satul Văcarea cu două aeroterme şi daruri pentru copii. 

vacarea
„Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima simţirile în preajma acestor copii, care, deşi micuti, sunt foarte conectaţi la probleme şi realitatea zilei de azi. Am ţinut cont şi de instalaţia electrică şi am achiziţionat două aeroterme. Nu am putut să merg cu mâna goală la copiii şi le-am pregătit un mic cadou. Totul a costat în jur de 500 de lire sterline, banii provenind de la românii plecaţi în străinătate“,

ne spune Marius.

Clasa s-a umplut de fum

vacarea


17 elevi învaţă simultan într-o singură clasă, cealaltă sală fiind ocupată de lemnele pentru alimentarea singurei sobe care asigură încălzirea şcolii. Lavinia Cernătoiu este învăţătoarea celor mici. Anul trecut, aceasta a trecut prin clipe foarte grele, atunci când clasa s-a umplut de fum din cauza sobei defecte. Din fericire, învăţătoare i-a scos la timp din clasă pe elevi şi nimeni nu a avut probleme medicale. Soba a fost curăţată între timp, dar căldura pe care o degajă nu este suficientă pentru a încălzi toată sală. De asemenea, în prezent, şcoala are un grup social realizat de Primăria comunei Dăneşti, care este dotat cu apă curentă şi o centrală electrică. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite