Un nou scandal la Spitalul din Târgu Jiu. Este vizat cel mai apreciat medic. „M-am săturat de cartonaşe galbene arătate de amatori împinşi de la spate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Niculescu este cel mai apreciat medic al spitalului
Bogdan Niculescu este cel mai apreciat medic al spitalului

Bogdan Niculescu, medic ortoped şi şef al Secţiei de Ortopediei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost ţinta unui atac venit de la o persoană apropiată managerului Spitalului, Gigel Capotă.

„Cu tot respectul cuvenit pentru activitatea medicală desfăşurată pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dl. doctor Niculescu  se află în conflict de interese, conform Legii 95/2006, art. 180 cu privire la incompatibilităţi şi conflict de interese, art. 184 alin 12, care prevede că prevederile articolului 180 se aplică şi şefilor de secţii, şefilor de laborator sau de servicii medicale. Pe scurt, unde este conflcitul de interese? Dl. dr. Niculescu, conform declaraţiei de avere şi declaraţiei de interese afişate pe site-ul Spitalului Judeţean deţine 30% părţi sociale din SC Life Scan SRL, lucru care se înscrie perfect în zona conflictului de interes întrucât domnia sa este şef al Secţiei Ortopedie-Traumatologie al SJU Tg. Jiu. Prin urmare, managerul SJU Tg. Jiu ar trebui să cerceteze speţa şi să ia măsurile legale care se impun“, a postat Alin Mornea pe Facebook. 

„Aţi avut vreun contract cu spitalul, când consiliaţi pe probleme medicale conducerea?“

Bogdan Niculescu este cel mai apreciat medic al Spitalului Judeţean de Urgenţă. A reuşit să doteze şi să amenajeze mai mult cu fonduri private Secţia de Ortopedie, care este cea mai modernă din judeţul Gorj. Ultima „ispravă“ a medicului a fost achiziţionarea din donaţii a unui aparat cu care se pot realiza intervenţii de hernie de disc minim invazive. 

Replica lui Bogdan Niculescu a venit tot pe Facebook: 

„Deoarece a apărut în spaţiul public o postare a unui fost-actual-viitor consilier de manager, «scouter» de medici şi organizator de evenimente medicale de «talie» europeana, mă vad nevoit să fac câteva precizări.

L-am cunoscut pe acest «consilier» de câteva ori, când a venit în consiliul medical pentru a ne convinge să participăm la o conferinţă pe teme medicale, cu taxe de ordinul sutelor de euro, pe care a vrut să o organizeze în Tg. Jiu, crezând ca noi, amatori fiind, nu ne putem organiza una, după care a renunţat şi nici măcar nu a anunţat invitaţii că evenimentul s-a anulat.

Apoi a venit pe secţie la mine, în calitate de «scouter» de medici, însoţit tot de manager, şi a încercat să convingă diverşi colegi medici din alte părti ale ţării că Spitalul Judeţean Tg. Jiu este «tărâmul făgăduinţei», iar el este Cristofor Columb.

S-a pripăşit ca şi consilier «pro bono» pe lângă actuala conducere, de vreo 2 ani, perioadă în care nu mi-a cerut demisia niciodată, şi nici nu a studiat declaraţia mea de avere.

Acum, dacă am afirmat că nu mai stau deoparte, «roagă» managerul să mă demită, pentru că sunt incompatibil.

M-am săturat de cartonaşe galbene arătate de amatori împinşi de la spate tot de amatori care citesc legea printre paragrafe.

În lege spune ca şeful de secţie trebuie să nu fie administrator, domnule «consilier», şi asta la articolul 180, punctele «b» şi «d», la care faceţi referire.

Nu este vina dumneavoastră că aţi pus piciorul în acest spital, ci este vina celor care v-au adus fără nicio formă legală, şi a noastră că am acceptat să staţi în faţa noastră la şedinţe, deşi nu aveam habar în ce calitate vorbeati.

A propos … aţi avut vreun contract cu spitalul, când consiliaţi pe probleme medicale conducerea, aşa, benevol, cum o făceaţi? Dacă ati avut, trebuie făcut public, pentru că dacă un consilier cu forme legale, angajat chiar benevol la spital, cere demisia unui şef de sectie, înseamnă că are un suport legal acest demers“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite