Un cinematograf 3D, în valoare de 250.000 de euro, va purta numele lui Sergiu Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „România Film“ s-au întâlnit astăzi cu autorităţile din Târgu-Jiu şi au anunţat că până în martie Cinematograful Victoria va fi reamanajat şi va purta numele regizorului Sergiu Nicolaescu.

Pentru prima dată în Târgu-Jiu, de pe 4 octombrie şi până astăzi, gorjenii au fost întâmpinaţi la Cinema Victoria cu filme în format tridimensional, după ce reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) „România Film“ au adus „Caravana filmelor 3D“ în oraşul lui Brâncuşi. Preţul unui bilet este de 10 lei şi include şi ochelarii. Vestea cea mai bună a venit chiar astăzi. 

„Am hotărât să reamenajăm Cinematograful Victoria din Târgu-Jiu şi ca deadline vă garantez  că până în martie, anul viitor, este gata. Va fi proiecţie de film 3D, proiecţie digitală cu aparatură de ultimă generaţie, vom modifica tot ce înseamnă partea de confort a sălii, vom aduce scaune noi, mochetă, aer condiţionat, spaţiul va arăta cu totul altfel, pentru că, după cum îmi spunea domnul Duţică, cel care lucrează de 54 de ani la România Film, ultima oară s-a zugrăvit acum patru-cinci ani, dar asta a fost tot ce s-a putut, plus scaunele aduse de la cinematograful de la Cluj. N-am putea face reamanajarea dacă nu am avea concursul integral al Primăriei Târgu-Jiu, ne va ajuta foarte mult la ceea ce înseamnă exteriorul clădirii. Aparatura, un proiector Barco cu lampă de  6000 de Ansi Lumen, digital, cu tot cu 3D, costă 110.000 de euro, scaunele în jur de 25.000, în total vom investi 250.000 de euro", a declarat Marius Iuraşcu, directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film.

Vor avea intrare liberă pensionarii, copiii până în 14 ani şi persoanele cu handicap. Numele cinematografului de la Târgu-Jiu va fi schimbat. „Cinematograful se va chema Sergiu Nicolaescu şi i-am transmis deja această propunere. A acceptat-o cu emoţie. La inaugurare va fi şi dânsul prezent şi sper să avem o festivitate în care să scoatem în relief şi personalitatea marelui cineast Sergiu Nicolaescu", a spus senatorul Toni Greblă, astăzi, în urma întâlnirii de la Târgu-Jiu.

Marele regizor va fi desemnat cetăţean de onoare al Târgu-Jiului. „În afară de faptul că va purta numele marelui actor şi regizor de film, am propus ca şi Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu să facă demersurile ca în momentul respectiv să-i decernăm titlul de cetăţean de onoare al municipiului", a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite