Turiştii circulă în condiţii de siguranţă pe „Drumul Regelui“. „Transalpina este mai frumoasă decât Transfăgăraşul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dau asigurări că pe Transalpina se circulă în condiţii de siguranţă şi că zonele periculoase au fost înlăturate sau semnalizate corespunzător.

Potrivit reprezentanţilor CNADNR, marcajul este finalizat, iar semnalizarea este realizată 90%. S-au montat peste 1200 de indicatoare rutiere pentru semnalizarea tuturor porţiunilor cu problemele şi s-au pus peste 2000 metri cubi de umplutură la acostamentele care reprezentau un potenţial pericol de siguranţă. Practic, marea majoritate a zonelor cu risc ridicat sunt asigurate la această oră, iar traficul care se desfăşoară pe riscul propriu este în siguranţă, a arătat un oficial al CNADNR. 

„Acordăm o atenţie maximă lucrărilor deoarece este un drum foarte circulat de către turişti“

Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), s-a aflat, ieri pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, pentru a constata care este stadiul lucrărilor de conservare şi de siguranţa rutieră care se execută. „Lucrările sunt executate la jumătate. Am vrut să văd la faţa locului cum stau lucrurile. Rapoartele pe care le-am primit corespund cu situaţia de la faţa locului. Vrem să transmitem şi un mesaj încurajator că lucrurile se mişcă pe Transalpina şi acordăm o atenţie maximă lucrărilor deoarece este un drum foarte circulat de către turişti“, a spus Neaga. Acesta a precizat că lucrările se vor încheia în acest an, după care drumul va fi deschis în regim de şantier. 

Drumarii estimează ca până la sfârşitul lunii august să fie finalizate toate lucrările de siguranţă a circulaţiei. Trei echipe se află în prezent pe Transalpina. 

image

Suma alocată iniţial este de 400.000 de lei. „Avem un buget pentru reparaţii. Nu este o sumă fixă. Avem fondurile necesare“, a spus directorul CNADNR. 

Pe Transalpina este mai frumos decât pe Transfăgărăşan

Turiştii nu se tem să circule pe Transalpina, cu toate că lucrările de siguranţă rutieră nu s-au încheiat.

„Am fost şi pe Trasfăgărăşan, dar pe Transalpina este mai frumos. Nu este un traseu periculos. Fiica mea are permis de doi ani de zile şi ea conduce. Dacă mergi încet şi cu atenţie nu se poate întâmpla nimic“,

a precizat un turist.  

Cei care ajuns pe Transalpina sunt încântaţi de priveliştea pe care au posibilitatea s-o admire. „Transalpina este foarte frumoasă. Mai este de lucru, dar la noi orice lucru durează. Nu mă tem să circul pe Transalpina“, a precizat un alt turist.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite