Trenul va ajunge din nou în gara din municipiul Motru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Motru va fi legat din nou la reţeaua feroviară din România. Pentru început, patru curse Motru - Craiova şi retur au fost aprobate.

Deputatul Camelia Khraibani a anunţat că circulaţia feroviară se va relua în gara din Motru ca urmare a semnării ultimei aprobări necesare: „S-a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, ultima aprobare, iar ordinul de ministru urmează să fie dat. Prin urmare, trenul va veni şi la Motru“. 

În gara din Motru nu a mai oprit vreun tren de aproximativ doi ani. Locuitorii din Motru ar putea ajunge cu trenul chiar până în bucureşti, fără să mai schimbe în altă gară. „Mi s-a spus că au fost negociate patru curse pe ruta Motru-Craiova. Există un alt deţinător de licenţă pentru ruta Craiova Bucureşti şi o să negociem ca să fie introducă o cursă de la Motru şi până în capitală. Este posibil ca trenurile spre Bucureşti să circule sâmbăta şi duminica“, a precizat deputatul de Motru.

Trenul, util pentru studenţi şi navetişti

Primarul municipiului Motru Dorin Hanu, a precizat că reintroducerea trenului este reprezintă o realizare importantă: „Trenul era utilizat mai ales de pensionari, de cetăţenii care făceau naveta pe această zonă, dar şi de studenţii care mergeau la Craiova. Ne-am dorit foarte mult să rezolvăm această problemă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite