Trei comisarii de la Garda Financiară Gorj, detaşaţi la vama Calatat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Financiară Gorj funcţionează, în această perioadă, în efectiv redus pentru că trei comisari sunt detaşaţi la punctul de trecere a frontierei de la Calafat.

Garda Financiară Gorj îşi desfăşoară activitatea, în această perioadă, doar cu două-trei echipe de control, pentru că trei comisari din cei zece sunt detaşaţi în punctul de trecere a frontierei de la Calafat. Aceştia monitorizează achiziţiilor intracomunitare de mărfuri şi produse cu grad ridicat de evaziune fiscală: cum ar fi ţigările şi băuturile alcoolice, legumele, fructele sau produsele din carne. „În cadrul acestor activităţi, în punctul de trecere a frontierei au fost verificate şi introduse în sistemul informatic de urmărire a achiziţiilor intracomunitare peste 3.000 transporturi de marfă, iar în judeţul Gorj au fost urmărite până la destinaţia finală nouă transporturi“, a spus Gheorghe Capotă, comisar şef al Gărzii Financiare Gorj.

Prejuduciu de 700.000 de euro

Câte trei comisari de la Garda Financiară Gorj sunt detaşaţi pe o perioadă de 15 zile. Cu toate acestea, în luna iulie, Garda Financiară Gorj a verificat 74 de societăţi şi au aplicat 18 amenzi, în valoarea de peste 300 milioane lei vechi. De asemenea, comisarii au întocmit şase dosare penale pentru evaziune fiscală. „Datorită reorientării politicii de control a Gărzii Financiare care vizează o deplasare a centrului de greutate al activităţii desfăşsurate de Garda Financiară Gorj către descoperirea şi combaterea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală, cu accent pe „marea evaziune”, în cursul acestei luni s-a reuşit identificarea şi instrumentarea unor fapte de evaziune fiscală prin care s-a prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 euro“, a precizat Gheorghe Capotă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite