Toni Greblă, noul judecător al CCR, un personaj controversat: prieten cu urmăritul penal Marin Condescu şi naşul fiicei unui afacerist condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), fostul senator Toni Mihail Greblă, este legat de doua personaje controversate: liderul de sindicat Marin Condescu, urmarit penal penru mai multe infractiuni, si un om de afaceri de etnie roma trimis in judecata de DNA si condamnat la patru ani cu executare, Ion Bîrcină, zis Dan Goeru.

Numele lui Grebla apare si in propunerea de facuta de Parchetul Gorj de arestare preventiva fat de sindicalistul Condescu, care ar fi apelat la senator ca sa-l scape de dosarul penal. Potrivit referatului, Marin Condescu a contactat mai mulţi demintari şi funcţionari publici pentru ale solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, printre acestea numărându-se senatorul PSD Toni Mihail Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, Constantin Nicolescu.

 „Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj“, se precizează în referatul întocmit de procurorul Emil Moţa prin care a soliitat arestarea preventivă pentru 29 de zile a liderului de sindicat Marin Condescu.

Noul judecător de la CCR, naşul fiice lui Goeru 

Toni Mihail Greblă se află în relaţii apropiate cu afaceristul de etnie romă, Ion Bîrcină, cunoscut sub numelde Fan Bîrcină, care a fost condamnat de curând la patru ani de închisoare cu executare, la prima instanţă, pentru că i-a dat şpagă 500.000 de euro fostului deputat UDMR Olosz Gergely. Acesta urma să influenţeze o serie de şefi din CEZ România pentru a încheia, cu firmele controlate de Bîrcină, contracte privind vânzarea sau cumpărarea de energie electrică. 

Fiica lui Bîrcină, Mihaela, a fost năşită de soţii Mihaela şi Toni Greblă. Aceştia au fost prezenţi atât la prima căsătorie a acesteia, cât şi la cea de-a doua, când s-a căsătorit cu Damin Andronache, din Bengeşti Ciocadia. La nuntă, rudele apropiate au fost aduse cu elicopterele puse la dispoziţie de Bîrcină. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite