Telegondolă între Novaci şi Rânca. „Traseul pe care va circula oferă foarte multe peisaje minunate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii ar putea ajunge la Rânca cu telegondola                                                            Foto: Arhivă Adevărul
Turiştii ar putea ajunge la Rânca cu telegondola                                                            Foto: Arhivă Adevărul

Staţiunea montană Rânca, din Munţii Parâng, ar putea fi legată de oraşul Novaci printr-o telegondolă. Proiectul se află în faza incipientă, o firmă de specialitate ocupându-se cu colectarea de informaţii.

Investiţia va duce la dezvoltarea turismului în Rânca şi în Novaci, localităţi din judeţul Gorj, dar şi la reducerea aglomeraţiei pe Transalpina: „Investiţia va duce la dezvoltarea turistică atât a localităţii Novaci, cât şi a zonei Rânca. Sunt zile, în special cele de weekend sau în perioada sărbătorilor de iarnă, în care în Rânca efectiv nu mai încap maşini. Nu poate fi stopat afluxul de maşini către Rânca, iar varianta cea mai optimă pentru a evita aglomeraţia este ca turiştii să fie garaţi în Novaci, unde avem o suprafaţă de teren de patru hectare, iar de acolo să se deplaseze cu telegondola la Rânca“, a precizat primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean. 

O firmă de specialitate se ocupă de etapa premergătoare

O societate din Austria se ocupă de etapa premergătoare demarării investiţiei. „În momentul de faţă se lucrează la notele conceptuale, iar o parte din date au fiost întocmite. Se ocupă de această etapă o firmă de specialitate de la nivel internaţional cu o experienţă mare în acest domeniu. Specialiştii au vizitat zona şi au studiat toate aspectele şi problema se pune doar de partea financiară. Va urma să se efectueze studioului de prefazabilitate şi fezabilitate“, a menţionat Dumitru Leuştean. 

Peisaje de vis 

În plus, telegondola va reprezenta o atracţie turistică deoarece peisajele pe care turişti le vor putea admira sunt de poveste. 

„Traseul pe care va circula telegondola oferă foarte multe peisaje minunate, iar turiştii vor fi, în mod sigur, deosebit de încântaţi“, a precizat primarul din Novaci. 

Investiţie din fonduri europene sau guvernamentale

Autorităţile locale susţin că proiectul se poate realiza doar cu fonduri europene sau guvernamentale, deoarece investiţia este uriaşă pentru bugetul local: „Este un proiect de anvergură, destul de costisitor. Investiţia se opoate realiza din fonduri europene sau guvernamentale. Este un proiect cunoscut la nivel guvernamental şi sperăm să găsim finanţarea necesară. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Primari speriaţi de facturile la gaze şi energie electrică. „Ne-am gândit să stingem lumina seara, la 11.00, şi să o pornim dimineaţa la 5.00”

Acţiune de strângere de ajutoare pentru refugiaţii ucrainieni, organizată de o parohie din Târgu Jiu

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite