Târgu-Jiu: VIDEO/ FOTOGALERIE/ Scandal în cartierul ACH între locatari şi executorul Olaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc Constantin Olaru a mers astăzi în cartrierul ACH, de pe strada Bicaz, din Târgu-Jiu, pentru a-i evacua pe locatarii din barăcile muncitoreşti. Omul legii şi poliţiştii care-l însoţeau au fost întâmpinaţi cu un val de proteste şi înjurături din partea oamenilor care trăiesc în cele zece barăci.

Un imens scandal a avut loc astăzi în cartierul ACH de pe strada Bicaz din Târgu-Jiu în momentul în care executorul judecătoresc Constantin Olaru şi Iulian Băloi, unul dintre proprietarii terenului, au venit însoţiţi de doi poliţişti ca să-i evacueze pe locatarii care stau în zece barăci.

image

Oamenii au fost foarte nervoşi şi s-au aflat la un pas să-i agreseze pe executorul judecătoresc şi pe reclamant, care au fost protejaţi de poliţişti. Cei doi au fost întâmpinaţi cu un val de proteste şi înjurături.

image

Executorul judecătoresc le-a dat locatarilor un ultimatum să părăsească locuinţele pentru că va veni cu buldozerele să le demoleze.În cele zece barăci stau în jur de 100 de familii. „Eu locuiesc de 25 de ani în acest cartier. Am lucrat la Hidroconstrucţia şi acum sunt pensionar. Sunt din Piatra neam şi nu am unde să mă duc. Eu am încheiat cu primaria un contract de închiriere până în luna septembrie. Hidroconsrucţia l-a despăgubit bănesc şi i-a construit o casă lui Iulian Băloi“, spune Mircea Bostănel.

image

Elena Jurabie, în vâstă de 59 de ani, locatară în cartierul ACH, spune că va ajunge în stradă dacă va fi evacuată din locuinţă: „Eu sunt din comuna Săcelu, unde nu mai am casă. Nu am unde să mă duc, dacă vori fi evacuată. Unde să mă duc? O să mă arunc în Jiu!  Am lucrat la Hidroconstrucţia şi sunt pensionată pe caz de boală. Am contract de închiriere cu primăria până în luna septembrie şi plătesc o chirie de 120 de lei lună“.

Zece barăci riscă să fie demolate

image

Cartierul ACH a fost înfiinţat în anul 1985 de către Antrepriza de Construcţii Hidroenergetice (ACH), în prezent Hidroconstrucţia, pentru a le oferi muncitorilor locuinţe de serviciu. Unii dintre locatari au rămas să locuiască în continuare în aceste barăci, cu toate că au ieşit la pensie şi nu mai lucrează la Hidroconstrucţia. Aici există 16 barăci dintre care zece se află amplasate pe terenul care a fost retrocedat de instanţa de judecată către Iulian Băloi şi alţi trei moştenitori.

Evacuara s-a amânat

Suprafaţa de teren retocedată de instanţa de judecată este de peste 1,5 hectare. Executorul judecătoresc Constantin Olaru spune că sentinţa este definitivă irevocabilă şi a fost investită cu titlu executoriu: „Sentinţa de fond este din anul 2005. Au fost făcute o serie de contestaţii la executare şi toate au fost respinse de către instanţa de judecată, ultima fiind de anul trecut. Azi urma să aibă loc evacuarea, dar s-a amânat pentru că reclamantul nu a deţinut utilajele necesare“.

image

Iulian Băloi a precizat că nu a fost despăgubit în niciun fel, iar Hidroelectrica nu i-a construit vreo casă pentru pământul care i-a fost luat: „Primăria Târgu-Jiu a vrut să facă un schimb de terenuri, dar mi-a oferit teren chiar în vecinătate, care este tot terenul meu. Ce schimb să fac? Tot cu terenul meu?“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite