Târgu-Jiu: S-a deschis Târgul de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Iconiţele şi îngeraşii prevăzuţi cu magnet au fost atracţia târgului
Iconiţele şi îngeraşii prevăzuţi cu magnet au fost atracţia târgului

Târgujienii au venit în număr mare la Târgul de mărţişoare chiar din prima zi de la deschidere.

Primăria a închiriat, în centrul municipiului Târgu-Jiu, 39 de amplasamente vânzătorilor de cadouri , bijuterii, decoraţiuni şi mărţişoare şi va fi deschis până pe 8 martie. Închirierea unui loc de vânzare costă 72 de lei.

În acest an mărţişoarele sunt pentru toate gusturile şi buzunarele. Comercianţii spun că preţurile sunt aceleaşi pe care le practicau în urmă cu patru ani. Cele mai simple mărţişoare costă 0,5 lei, iar cele mai sofisticate ajung şi la 6 lei. Majoritatea preferă mărţişoarele care reprezintă un coşar, trifoi, potcoavă, inimioară sau simbol zodiacal. „Vreau să-i cumpăr mamei, de 1 martie, un mărţişor tradiţional deoarece poartă noroc“ a spus  Ionuţ Predescu. La mare căutare sunt şi brioşele sau obiectele din ceramică. „Îngeraşii, păpuşile, iconiţe, păsărele din ceramică şi prevăzute cu magnet variază de la 1, 5 lei până la 6 lei“, a precizat Adela Iordache, comerciantă.           

Confecţionează mărţişoare de 18 ani

Valeria Rădulescu, în vârstă de 62 de ani, din Dobriţa, confecţionează de 18 ani mărţişoare. Pentru acest an a lucrat manual aproximativ o mie de mărţişoare. „Am început să confecţionez mărţişoare din luna octombrie ca să le termin. Lucrez diverse, începând de la puişori şi fluturaşi din pene colorate, ursuleţi din melană, mărţişoare din ghindă sau conuri de brad până la coşuleţe din răchită cu flori din pânză, lucrate manual. Preţul unui puişor sau ursuleţ costă 1 leu“, a declarat Valeria Rădulescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite