Târgu-Jiu: Retailerul german Lidl deschide în curând supermarket în locul fabricii de cărămidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cel mai mare lanţ de magazine de tip discount din Europa se va extinde şi în Gorj, investiţia  ajungând la 1.750.000 de lei. Compania germană Lidl va deschide luna viitoare la Târgu-Jiu un complex comercial, după un an şi jumătate de amânări.

Lidl construieşte un supermarket în municipiul Târgu-Jiu, la sfârşitul lunii iunie, după un an şi jumătate de amânări. Reprezentanţii firmei nemţeşti au achiziţionat, în urmă cu doi ani, 1.426 de metri pătraţi din terenul fostei fabrici de cărămidă Unirea, din zona CAM. „Au obţinut autorizaţia de construcţie pentru spaţii comerciale şi parcări, care, ulterior a fost prelungită. Recent, reprezentanţii firmei au solicitat o modificare de proiect prin extinderea suprafeţei cu încă 20 la sută pentru  menajarea unei brutării şi a unui spaţiu pentru reciclat. Proiectul se ridică la peste 1.750.000 de lei“, a declarat Ermina Pasăre, şef Serviciu de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu- Jiu. Aceasta mai spune că un astfel de proiect este benefic pentru bugetul local, dar şi prin faptul că vor fi  create noi locuri de muncă.

image

Aşa va arăta noul supermarket din Târgu-Jiu

„Vrem preţuri mici“

Reprezentanţii reţelei de magazine, foarte cunoscută în străinătate, au confirmat. „Este adevărat că se va deschide un supermarket la Târgu-Jiu şi se vor face şi angajări, vă vom oferi mai multe detalii la momentul respectiv“, a declarat Gheorghe Creţan, reprezentant al investitorului. Locuitorii spun că aşteaptă cu nerăbdare deschiderea magazinului, având în vedere că în partea de nord a oraşului nu există niciun supermarket. „În alte oraşe sunt multe supermarketuri şi mall-uri. Fabrica de cărămidă nu-şi avea rostul aici, toate utilajele erau vechi şi cărămida era de proastă calitate, nu se mai investea deloc“, ne-a spus Ana Bălan, de 55 de ani, din cartierul CAM.

Parcări supraetajate

Fosta Fabrică de cărămidă a fost demolată cu dinamită în 2008. „Geamurile ferestrelor de la locuinţe au fost afectate în urma exploziilor controlate. Această suprafaţă de teren a fost deţinută de un proprietar de animale. Mirosea tare urât aici, dar acum am auzit că se vor face parcări supraetajate“,  a precizat Vasile Pârcălabă, proprietarul unei case din vecinătate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite