Târgu-Jiu: Noul Cod al Muncii a băgat spaima în patronii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teamă să nu facă puşcărie, angajatorii au ales să plătească dările la stat, fiind înregistrate, de la 1 Mai, 2.337 de contracte individuale de muncă noi.

După ce a intrat în vigoare noul Cod al Muncii, sute de patroni din Gorj s-au speriat de pedeapsa cu puşcăria şi au venit la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Târgu-Jiu pentru a intra cu salariaţii în legalitate. George Romanescu, directorul instituţiei, spune că de la 1 Mai au fost înregistrate un număr record de contracte noi.

„Controalele vor continua în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, pe toate sectoarele de activitate. Avem peste 100 de controale efectuate şi 65 de persoane depistate la muncă fără forme legale de angajare, dar şi doi angajatori care riscă pedeapsa cu închisoarea între un an şi doi ani, pentru că au fost prinşi cu mai mult de cinci persoane în această situaţie. De la începutul lunii până azi avem înregistrate la Inspectoratul de Muncă 2.337 de contracte noi, din care 400 numai în ultimele două zile, mult mai multe decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2010. Cu siguranţă, numărul noilor contracte va creşte şi în perioada următoare, pentru că amenzile sunt usturătoare”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

30 de ciobani prinşi în timp ce munceau la negru

ITM Gorj a depistat ieri 30 de ciobani care păstoreau oile fără să aibă forme legale de muncă, în urma unor controale efectuate la 16 stâne şi oboare de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Un singur proprietar de stână, care avea şapte ciobani la muncă, s-a ales cu dosar penal şi riscă pedeapsa cu închisoarea, iar ceilalţi vor plăti amenzi de până la 20.000 de lei pentru fiecare salariat aflat în ilagalitate. Cei 30 de ciobani vor plăti o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite