Târgu-Jiu: Gropile de pe Vladimirescu şi ACH, spaima şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile adânci de pe Strada Tudor Vladimirescu bagă maşinile în service
Gropile adânci de pe Strada Tudor Vladimirescu bagă maşinile în service

Străzile Tudor Vladimirescu şi ACH arată dezolant din cauza nenumăratelor gropi care au apărut în special după topirea zăpezii. Conducătorii auto spun că s-au săturat să meargă la service cu autoturismele defectate din cauza carosabilului.

Cele mai afectate străzi din municipiul Târgu-Jiu sunt în zona ACH şi strada Tudor Vladimirescu. Pe perioada de iarnă, angajaţii primăriei au astupat gropile cele mai adânci, însă au apărut altele. Peticite pe alocuri, străzile sunt foarte greu de parcurs, şi, mai ales, periculoase pentru maşini.
Mai mult decât atât, pe anumite porţiuni s-au format cratere care enervează şoferii la maximum. Pentru cei care vin din alte judeţe, străzile sunt adevărate capcane. „Am văzut că au mai pus piatră cubică, dar s-a desprins din cauza traficului şi ne enervează la culme. Eu am maşină aproape nouă. Deja am schimbat câteva piese şi m-a costat o grămadă de bani. Şi asta din cauza drumurilor jenante. Anul acesta gropile au răsărit precum ciupercile după ploaie, niciodată nu au arătat străzile în halul acesta“, a spus Dumitru Ţucă, de 43 de ani, din Târgu-Jiu.

Străzile capcană, modernizate


Conform reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu, în prezent se execută lucrări de întreţinere prin plombarea gropilor existente. „Cele mai adânci gropi din oraş au fost astupate cu piatră cubică deoarece este mai durabilă decât mixtura. Pe deasupra am folosit angajaţii primăriei şi nu a fost nevoie să cheltuim. Dat fiind că temperaturile au mai crescut, au fost demarate lucrările de întreţinere prin astupare a gropilor cu mixtură caldă. Piatra cubică va fi recuperată şi păstrată în depozit. Cele mai afectate străzi vor fi reabilitate anul acesta“, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei municipiului Târgu-Jiu. 
Pentru anul 2010 a fost alocată suma de 4,2 milioane de lei pentru refacerea şi modernizarea străzilor. Din aceşti bani vor fi amenajate şi parcări rezidenţiale.

Topul celor mai distruse străzi


În topul celor mai distruse străzi se regăseşte  A. I. Cuza, 22 Decembrie 1918, 14 Octombrie, precum şi strada Barajelor. Potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, aceste străzi s-au deteriorat şi din cauza covorului asfaltic foarte vechi, care a cedat zăpezii şi utilajelor de deszăpezire.  

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite