Târgu-Jiu: Dinozaurul din Parcul lui Brâncuşi a devenit agresiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Nedelcu arată sârma care îi poate răni pe copii
Costică Nedelcu arată sârma care îi poate răni pe copii

Primăria municipiului anunţă că va repara curând animalul din beton. Una dintre cele trei reptile uriaşe amplasate în parcul de joacă pentru copii este într-o stare vizibilă de degradare, cei mici riscând să se rănească în sârme.

Câteva minute de distracţie petrecute în Parcul Central se pot transforma într-un adevărat coşmar pentru copiii care se joacă lângă dinozaurii din beton. Unul dintre aceste animale-gigant se află într-o stare avansată de degradare, din el ieşind sârme ruginite. „Este periculos, pentru că din lăbuţa unui dinozaur a ieşit o sârmă care ar putea răni copiii. Chiar eu l-am reparat puţin, dar se pare că degeaba, tot cade betonul şi rămân aceste sârme“, a declarat Costică Nedelcu, un pensionar din Târgu-Jiu. Cele mai îngrijorate sunt mămicile. Acestea spun că se tem pentru siguranţa celor mici.

Tiranozaurul, la un pas să fie scos din parc

„Pot să se agaţe în orice moment şi să se rănească. Eu am venit cu verişorii mei aici, dar îi supraveghez în permanenţă şi nu-i las să se apropie de dinozaurul din care cad bucăţi de beton şi ies sârme ruginite“, a spus Georgiana Vlădulescu, o tânără de 17 ani, din municipiu.

image

Autorităţile locale promit că vor remedia aceste probleme. „Dinozaurul din parc a fost reparat în repetate randuri, dar copiii se urcă pe el şi îi tot desfac lăbuţa. Am încercat să o lipim cu toate substanţele adezive. O să-l băgăm din nou la reparaţii şi sperăm să nu mai fie distrus“, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

image
image

În caz contrar, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj vor interveni. „O să trimit o echipă ca să vedem ce măsuri luăm. În cazul în care constituie un pericol pentru copii, primăria trebuie să-l retragă pentru reparare, dacă nu se poate are obligaţia să-l ridice definitiv“, a declarat Mihaela Răducan, şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Cei trei dinozauri din oţel şi beton din Parcul Central au fost amplasaţi în locul de joacă al copiilor în 2006.

image
image
Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri