Târgu-Jiu: Actorii cărbuneşteni şi-au împlinit visul de a merge la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii actori vor să obţină rezultate şi la Barcelona
Tinerii actori vor să obţină rezultate şi la Barcelona

Doi sponsori din Bucureşti şi Timişoara au fost impresionaţi de povestea gorjenilor. Costurile pe care le implică participarea la Festivalul Internaţional Francofon din Spania vor fi suportate de Loteria Română.

Exact în momentul în care nimeni nu mai spera că se vor strânge banii necesari pentru participarea actorilor cărbuneşteni la Barcelona, directorul Colegiului Naţional Tudor Arghezi a primit vestea că doi sponsori din Timişoara şi Bucureşti vor să-i sprijine pe elevii talentaţi.

image

Ajutorul a apărut după prezentarea cazului trupei de teatru în paginile ziarului Adevărul de Seară Târgu-Jiu.

Talentul cărbuneştenilor şi-a spus cuvântul la Arad

Îmi face o deosebită plăcere să constat că, într-un context economic delicat, există şi oameni de o calitate morală şi valoare umană cu totul remarcabile. Reprezentanţii Loteriei Române au fost de acord să ne sponsorizeze şi ne-au oferit suma de 10 mii de lei, iar o firmă de salubrizare din cadrul Pefecturii Timişoara ne-a oferit suma de 4500 de lei, la care se adaugă şi cei 1600 de euro primiţi de la primărie. Este dezamăgitor să constaţi că cei de la care te aştepţi cel mai mult nu te ajută, fiind nevoie de susţinerea unor oameni din alte judeţe“, declară Gabriel Birău, directorul CNTA, din Târgu-Cărbuneşti.

Performanţa elevilor, ignorată de autorităţile de la Gorj

Reprezentanţii autorităţilor judeţene au refuzat cu desăvârşire să-i susţină pe  tinerii care vor reprezenta România la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Spania. Piesa „Une ferme en T.R.O.P.“ le-a detronat pe cele prezentate de ruşi, turci, austrieci şi români, prezenţi la Festivalul de la Arad şi are toate şansele să urce din nou pe podium la Barcelona.

Actorii de la Târgu-Cărbuneşti

Cel care i-a îndrumat pe cărbuneşteni către Loteria Română a fost nimeni altul decât Laurenţiu Dumitru Andrei,  directorul General Adjunct al Direcţiei Generale de Trezorerie si Datorie Publică a Ministerului Economiei şi Finanţelor. „Sufletul meu se leagă de zona Cărbuneştiului, unde am crescut şi am copilărit. Acum m-am stabilit în Bucureşti, dar sunt convins că la un  moment dat mă voi întoarce acolo. Este meritul acestor copii să participe la acest festival internaţional. Am vrut să fac şi eu multe, dar n-am avut posibilităţi“, declară Laurenţiu Dumitru Andrei.

Loteria cu noroc

Salvarea gorjenilor a venit de acolo de unde se aşteptau mai puţin. „Loteria Română are o tradiţie foarte serioasă în acest sens şi a fost înfiinţată tocmai în ideea de a strânge fonduri pentru sănătate şi cultură. Aşa s-a întamplat şi cu trupa de teatru de la Cărbuneşti. Ei nu sunt o trupă de teatru oarecare, au un CV foarte impresionant, fiind singurii care au fost aleşi să reprezinte ţara. Este un proiect care merită să fie susţinut”, declară Cristina Libidov, şefa Biroului de presa al Loteriei Române.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite