Târgu-Jiu: A supraevaluat notele, dar vrea să corecteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Mocioi la catedră la examenul de bacalaureat de anul acesta. FOTO: Loredana Fîciu
Daniel Mocioi la catedră la examenul de bacalaureat de anul acesta. FOTO: Loredana Fîciu

Sancţionat pentru că a supraevaluat, în vară, unele note la proba scrisă de limba şi literatura română, dascălul consideră că nu a făcut rău nimănui.

Cazul celor opt profesori gorjeni nominalizaţi în cazul fraudei de la bac continuă să facă valuri în şcolile din Târgu-Jiu. Reprezentanţii comisiei de disciplină spun că niciunul dintre dascălii care au umflat notele la bacalaureatul din acest an nu va participa la examenul din 2010. „Niciunul dintre profesorii nominalizaţi în acest scandal nu va fi implicat în evaluarea orală şi nici în cea scrisă, din vara anului 2010”, a declarat Daniela Bogea, preşedinta comisiei de disciplină din cadrul Inspectoratului Şcolar Gorj.

Salariu mic pentru dascălii care au dat note mari

Această variantă nu este susţinută şi de unul dintre profesorii învinuiţi, Daniel Mocioi, care este sigur că va fi chemat să corecteze lucrările de anul viitor: „Normal că o să particip şi o să merg la examenul de bacalaureat, anul viitor. Au depăşit legea cu mult. Nu există sancţiune în acest caz. Începând de luni, se înscriu copiii pentru bac, iar eu îmi fac deja planuri pentru următoarea sesiune de examene“.
Daniel Mocioi susţine că va fi chiar rugat să participe la probele de bac: „În metodologie scrie clar că profesorul care predă la clasă face parte din comisie şi sunt sigur că se vor ruga ei de mine să particip la examenul din 2010. Spun asta pentru că oricum sunt profesori puţini şi nu are cine să evalueze lucrările. Metodologia vine în favoarea profesorului. Dacă am dat note mari, nu cred că am făcut rău la nimeni“, declară Daniel Mocioi, profesorul de limba română care a  notat cu 10 o lucrare evaluată cu 6 la recorectare.
Între timp, directorii celor opt licee vizate în scandalul fraudei de la bac au luat măsura reducerii salariilor profesorilor supraevaluatori.

Mocioi, sancţionat cu 15% din salariu

Daniel Mocioi este profesorul care a primit cea mai drastică amendă din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Acesta a fost sancţionat cu diminuarea salariului, pe o perioadă de trei luni, cu 15 procente.
Opt cadre didactice au fost sancţionate în total cu reducerea salariului sau cu avertismente scrise.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite