Sute de sentinţe ale Judecătoriei Motru riscă să fie declarate nule din cauza unei false avocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsa avocată a pledat la bară timp de 12 ani
Falsa avocată a pledat la bară timp de 12 ani

O aşa-zisă avocată, fără niciun drept de a pleda, a îmbrăcat roba timp de 12 ani şi a participat la sute de procese la Judecătoria Motru, care acum pot fi declarate nule.

Rodica Vîrtosu a reuşit să păcălească pe toată lumea, de la avocaţi şi pârâţi şi până la judecători. Aceasta nu avea propria ştampilă şi o folosea pe aceea a cunoscutei avocate Nina Pascu. Avocatul Lucreţiu Gheju a fost cel care a descoperit-o pe falsa avocată din Motru: „Mi s-a părut suspect faptu că foloseşte ştampila unei alte avocate. Am sesizat conducerea Judecătoriei şi Baroul“.

Persoanele condamnate la închisoare pot să fie rejudecate

Au fost începute verificările faţă de avocata Rodica Vârtosu şi s-a constatat că aceasta nu apărea ca făcând parte din vreun Barou din Olt, aşa cum pretindea. Împotriva acesteia s-a formulat o plângere penală. În această situaţie, persoanele care au beneficiat de serviciile falsei avocate pot fi rejudecate. În această situţie intră şi persoanele care fost condamnate la închisoare.
Iniţial, falsa avocată nu a fost găsită. Până la urmă, aceasta a fost prinsă şi dusă la audieri, urmând ca împotriva acesteia să se dispună măsurile corespunzătoare.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite