Șofer anchetat pentru că a plecat cu victima la spital. Poliția Rutieră a considerat că a modificat locul accidentului

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Peştişani, județul Gorj, este cercetat de poliţişti pentru că a accidentat un minor de 17 ani pe un bulevard din municipiul Târgu Jiu și a modificat locul accidentului prin mutarea autoturismului.

Mașini de Poliție Rutieră SURSA Arhivă
Mașini de Poliție Rutieră SURSA Arhivă

Accidentul de circulație a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, pe Bulevardul Constantin Brâncuși din municipiul Târgu Jiu.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu au fost sesizaţi și au deschis un dosar de cercetare penală.

„Din primele verificări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Peştişani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, din direcţia Iezureni către strada Traian, a acroşat un pieton, în vârstă de 17 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii. În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului. După coliziune, conducătorul auto a modificat locul accidentului prin mutarea autoturismului din zona de impact, deplasându-se cu pietonul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj.

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto deţinea permis de conducere corespunzător şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii mai transmit că, în cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi modificarea locului accidentului.

Lucrări executate ilegal pe marginea unui drum național

De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială a executat lucrări pe Drumul Național 67, în localitatea Scoarța, fără a fi respectate condițiile stabilite în autorizația de construcție.

Polițiștii au stabilit faptul că a fost amplasat un totem în zona de siguranță a drumului public, deși trebuia amplasat pe terenul deținut de societate, iar acostamentul și zona de siguranță a drumului au fost betonate pe toată lățimea proprietății, în condițiile în care, planul de situație prevedea doar betonarea zonei de intrare și ieșire din obiectiv. De asemenea, au fost efectuate lucrări de amplasare pavele pe strada Haltei, care nu au fost autorizate“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite