Situaţie disperată la o secţie a Spitalului Judeţean Gorj: instrumentarul medical este ruginit, iar vântul suflă prin ferestrele fără geamuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arat cabimnetul unde sunt tratate femeile
Aşa arat cabimnetul unde sunt tratate femeile

Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu este într-o stare gravă de degradare. Pereţii sunt decojiţi, mobilierul este vechi şi ruginit, la fel ca instrumentarul medical, unele ferestre nu au nici geamuri şi vântul suflă prin ele.

Femeile care au fost paciente acolo povestesc pe anumite grupuri pe reţelele de socializare ce traume au suferit atunci când au fost internate în această unitate. „Am născut la Spitalul 700. Au venit la mine cu lista celor necesare. Am stat într-un pat ca într-o postavă, abia mă puteam da jos din el. Lenjeria a fost neschimbată, plină de sânge, fără pernă, dar nu m-au lăsat să-mi aduc lenjerie de acasă. Chiuveta era înfundată, însă nimănui nu i-a păsat“, a mărturisit o mămică.

„Avem nevoie de tot“

Situaţia este disperată şi pentru cadrele medicale, care recunosc că le lipseşte cam totul.

Ginecologie
„Avem nevoie de tot, pornind de la mobilier, instrumentar, ecograf, mese ginecologice, într-un cuvânt de tot. Într-un spital judeţean, Maternitatea ar trebui să fie prioritară, ţinând cont că vorbim aici de nou-născuţi şi de perioada delicată a lăuzelor după naştere”,

a spus medicul ginecolog Daiana Angheloiu.

Ginecologie

Noul director al spitalului (după ce fostul manager s-a retras din funcţia în urmă cu câteva zile) spune că secţia „groazei“ urmează să intre în reabilitare. „Sunt lucruri pe care le ştim. De aceea am demarat o procedură amplă de reparaţii capitală la secţia respectivă. Am solicitat ajutorul Consiliului Judeţean, pentru că sunt fonduri ample. S-a găsit surse de finanţare, s-a demarat fazele premergătoare încheierii unei convencţii, din câte stiu nu s-a prezentat nicio societate, dar procedura a fost reluată. Urmează să vedem la începutul anului ce firmă se va prezenta“, a precizat managerul Gigel Capotă.

Ministerul Sănătăţii a dispus o anchetă

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a cerut de urgenţă inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj să efectueze o misiune de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. „Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico-sanitare şi de acordare a asistenţei medicale în spital, în special în cadrul secţiei de obstetrică-ginecologie, şi vor prezenta conducerii Ministerului Sănătăţii un raport cu privire la situaţia existent“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite