Sistem antiplagiat implementat la Universitatea „Constantin Brâncuşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul va fi folosit pentru lucrările de anul viitor
Sistemul va fi folosit pentru lucrările de anul viitor

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va introduce din acest an un sistem antiplagiat, destinat depistării lucrărilor de licenţă sau de master care sunt copiate. Sistemul este folosit de 26 de instituţii de învăţământ superior din ţară.

Candidaţii la examenul de licenţă sau de master nu vor mai putea prelua lucrări gata făcute, pentru că riscă eliminarea din concurs. „Implementarea sistemului anti-plagiat are drept scop creşterea calităţii activităţii didactice şi de cercetare desfăşurate de comunitatea academică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, dar şi asigurarea respectării normelor de etică cu privire la corectitudinea citării surselor bibliografice şi originalităţii lucrărilor. Acesta se va aplica următoarelor tipuri de lucrări: lucrări de licenţă/proiecte/diplomă, lucrări de disertaţie, lucrări metodico-ştiinţifice de obţinere a gradului didactic II şi I şi articolelor ştiinţifice publicate în revistele editate de către Universitate“, se arată într-un comunicat al UCB. 

Lucrările vor fi verificate

Sistemul analizează documentele şi generează rapoarte de similitudine care cuprind următoarele elemente: coeficienţii de similitudine, lista surselor în care au fost detectate fragmentele conţinute în documentele analizate, textul unui document.

„Într-o societate în care, informaţia abundă sub forme diverse, mai ales în spaţiul virtual, utilizarea unor astfel de instrumente responsabilizează autorul, dar şi elimină eventualele suspiciuni asupra lucrării, asigurându-i caracterul de originalitate. Până la urmă, scopul utilizării sistemului anti-plagiat este acela de a-i determina pe studenţi să folosească într-o manieră corectă sursele de documentare, în acest fel crescând şi calitatea lucrărilor redactate. Pentru absolvenţii promoţiei 2015 verificarea lucrărilor elaborate se va realiza în mod voluntar, urmând ca începând cu anul universitar 2015-2016, aceasta să devină obligatorie prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de finalizare a studiilor în cadrul UCB”,

a declarat rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Luminiţa Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite