Sinistraţii din Roşia de Amaradia, obligaţi să plătească impozite retroactiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din satul Seciurile au fost afectaţi de alunecări de teren
Localnicii din satul Seciurile au fost afectaţi de alunecări de teren

Sinistraţii din comuna Roşia de Amaradia au mai primit o lovitură grea. Aceştia trebuie să plătească restanţe la impozite pe o perioadă de patru ani.

Consiliul Local al comunei Roşia de Amaradia a decis, după alunecările din anul 2006, ca terenurile afectate să fie trecute la o altă categorie, pentru ca sinistraţii să plătească sume mai mici. „Am hotărât să plătească terenurile dezafectate la categoria de extravilane, la o zonare făcută la categoria D. Prefectura nu a atacat atunci hotărârea. A venit Curtea de Conturi în anul 2012 şi a stabilit că am impozitat terenurile la un nivel inferior decât cel din Codul Fiscal“, a explicat Nicolae Diaconu, consilier local. 

Impozite suplimentare de 30.000 de lei

Sute de localnici din Roşia de Amaradia trebuie să plătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, diferenţele de impozit. În total, suma imputata de Curtea de Conturi depăşeşte 30.000 de lei şi fiecare familie are de plătit între 30 şi 130 de lei. Curtea de Conturi a stabilit reducerile au fost ilegale. „Curtea de Conturi a stabilit că impozitarea nu respecta prevederile legii în sensul că nu există nicio o lege a situaţiilor de urgenţă care să-i absolve pe contribuabili să plătească mai puţin, astfel că au fost stabilite imputări, care au fost cuprinse între 30 şi 130 de lei vechi“, a precizat primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite