Sindicaliştii ameninţă conducerea CEO cu dosare penale, în urma tăierilor salariilor personalului TESA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Rău, directorul de personal al CEO
Ion Rău, directorul de personal al CEO

Conducerea Federaţia Naţionale Mine Energie (FNME) intenţionează să depună o sesizare penală împotriva Complexului Energetic Oltenia, după aplicarea măsurii de tăiere a salariile angajaţilor TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Aproximativ 2000 de salariaţi de la birouri au avut de suferit în urma acestor reduceri, care au dus la scăderea drepturilor salariale cu sume cuprinse între 200 şi 900 de lei. Liderii de sindicat intenţionează să depună o plângere penală împotriva conducerii CEO pentru abuz în serviciu. „Se va declanşa un conflict de drepturi în mod clar. În prima etapa o să sesizăm Tribunalul Muncii şi avem în vedere măsuri suplimentare, în urma discuţiilor cu structurile sindicale. În opinia noastră sunt persoane responsabile în cadrul CEo, care pot să răspundă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei“. 

Raţionamentul lui Răuţ

Ion Răuţ, directorul de resurse umane din cadrul CEO Oltenia, susţine că Ion Ruşeţ nu a înţeles situaţia: „Nu cred că a înţeles despre ce e vorba, dacă vorbeşte despre reducerile salariale. O situaţie concretă arată că un salariat care ocupă un anumit post, care are salariul mai mic decât are salariatul respectiv în momentul de faţă înseamnă că va avea o reducere, dar sunt şi salariaţi care vor fi puşi pe posturi prevăzute cu un salariu mai mare decât al salariatului respectiv şi aceştia vor câştiga“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite