Ce se mai fură în România: proprietarul unui teren a reclamat la poliţie că i-a dispărut pământul fertil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul a fost decopertat
Terenul a fost decopertat

Un localnic din satul Curtişoara, de lângă municipiul Târgu Jiu, s-a trezit cu terenul decopertat şi cu pământul dispărut.

Dorin Ruşescu a constatat că terenul pe care îl deţine de la bunicii săi a suferit modificări foarte mari. Pământul a fost excavat şi au apărut gropi de dimensiuni foarte mari, astfel încât proprietarul a sesizat poliţia. Terenul se află în apropierea Jiului şi este foarte fertil. Dorin Ruşescu spune că a fost sesizat de un vecin în legătură cu situaţia terenului său, pe care au apărut adevărate cratere de dimensiuni mari: „În toamna anului 2012, vecinul dinspre partea de nord m-a anunţat că cineva a intrat pe proprietatea noastră şi a început să excaveze şi să defrişeze vegetaţia forestieră, care se afla în preajma fostului curs al Jiului. Apoi, a început să care pământ de pe suprafaţa de teren care ne aparţine. Am constatar că cele realatate erau reale şi, pe măsură ce timpul a trecut, fenomenul s-a acuzatizat în sensul în care s-au cărat cantităţi din ce în ce mai mari de pământ. Totul a culimat în intervalul martie-aprilie, când s-au făcut nişte gropi imense, ajungându-se să se care tot stratul fertil. Terenul este moştenire de la bunici, care îl cultivau cu legume, şi deţin acte de proprietate“.

A sesizat poliţia

Proprietarul terenului a sesizat poliţia în legătură cu cele întâmplate. A fost deschisă o anchetă, iar poliţiştii au venit la faţa locului pentru a verifica cele sesizate. „La începutul acestui an, am făcut o sesizare, care este în curs de cercetare. Sper să fie găsiţi vinovaţii acestor acţiuni ilegale făcute pe terenul care ne aparţine. Am văzut multe, dar nu credeam că o să se fure chiar pământul“, a precizat Dorin Ruşescu. Cercetările efectuate de oamenii legii sunt în curs de derulare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite