Septuagenar prins beat la vânătoare. Deţinea fără drept zeci de cartuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma de vânătoare şi cartuşele au fost confiscate de oamenii legii
Arma de vânătoare şi cartuşele au fost confiscate de oamenii legii

Un septuagenar gorjean a fost găsit sub influenţa alcoolului la vânăoare. În plus, poliţiştii au constatat că acesta avea asupra sa fără drept zeci de cartuşe.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat un bărbat de 72 de ani, din municipiul Târgu Jiu, membru vânător în cadrul A.J.V.P.S. Gorj, autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, deţinător al unei arme letale de vânătoare cu ţevi lise, a fost surprins participând la o partidă de vânătoare organizată pe fondul cinegetic 23 Scoarţa, deţinând fără drept asupra sa un număr de 23 de cartuşe de calibru 12 mm, cu capsa nepercutată, din care două confecţionate artizanal.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentraţie de 0,42 alcool pur în aerul expirat, drept pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenda de 2.000 lei şi măsura complementară de suspendare pe o durată de 6 luni a dreptului de exercitare a calităţii de vânător.

Cartuşele identificate, precum şi arma de vânătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor“, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite