Sentinţa lui Marin Condescu, decisă de Curtea de Apel Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a declarat recurs împotriva sentinţei Tribunalului Gorj, prin care Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost lăsaţi în libertate.

Curtea de Apel Craiova va decide sentinţa definitivă în cazul arestării preventive a preşedintelui clubului Pandurii, Marin Condescu, care este, totdată, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a declarat recurs împotriva sentinţei Tribunalului Gorj, care a fost dată aproape de miezul nopţii, prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă a lui Condescu şi Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte al clubului.

Condescu a angajat o armată de avocaţi, printre care s-a numărat şi preşedintele Baroului Bucureşti. Apărătorii au spus că Marin Condescu nu este vinovat. 

Faţă de inculpatul Condescu Marin, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave,spălare de bani în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit poliţiştilor, Condescu a împrumutat clubul din împrumuturi luate în nume personal, după care a restras de la club mai mulţi bani. „Poliţiştii au constatat faptul că în perioada 2011 - 2013, suspectul, în vârstă de 57 de ani, în calitate de preşedinte al unui club sportiv, a împrumutat asociaţia sportivă pe care o conducea cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, iar, ulterior, cu ocazia restituirii împrumuturilor, acesta a beneficiat de sume mai mari de bani decât cele pe care le împrumutase., întocmind, în acest sens, documente justificative nereale“, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj. Acesta a luat în plus 2,6 milioane de lei noi faţă de suma pe care a împrumutat-o.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri