Secţie de votare la alegerile PSD, în sediul unei primării din Gorj. Nea Gică, circarul satului, a perturbat procesul de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bălăneşti, secţia de votare a fost amenajată în sediul provizoriu al primăriei
La Bălăneşti, secţia de votare a fost amenajată în sediul provizoriu al primăriei

În comuna Bălăneşti, alegerile pentru desemnarea preşedintelui PSD au avut loc chiar în sediul primăriei localităţii, care funcţionează, provizoriu, într-o fostă şcoală.

O cabină de vot şi o urnă au fost puse pe holul sediului improvizat al Primăriei comunei Bălăneşti, care funcţionează într-o şcoală dezafectată pentru că clădirea instituţiei şi căminul cultural se află în reabilitare. Aici au fost aşteptaţi cei peste o sută de membri ai organizaţiei comunale pentru a-l vota pe preşedintele partidului. 

Organizaţia are 115 membri şi am primit 125 de buletine pentru procesul de votare. Prezenţa la vot până la această oră (n.r. - 11,00) este destul de bună. 25 de persoane au venit să voteze. Aşteptăm în continuare să vină şi ceilalţi membri. Am considerat să organizăm secţia într-un loc public. Am discutat cu domnul primar şi a fost de acord. Totul este în regulă şi nu sunt probleme“, a spus Laurenţiu Briceag, preşedintele organizaţiei comunale Bălăneşti.

Bălăneşti

Acesta spune că în regulamentul intern de organizare a alegerilor nu se interzice amenajarea secţiei în sediu de primărie. 

„Nu cred că trebuie să încurcăm bunul mers al alegerilor“

Ovidiu Pungan, primarul comunei, de la UNPR, consideră că nu este nicio problemă că secţia de votare s-a organizat în cadrul primăriei:

Bălăneşti
„S-a pus la dispoziţie sediul primăriei pentru alegerile PSD. Lucrurile decurg foarte bine şi aşteptăm să se termine cât mai repede. Sediul primăriei se află, momentan, într-o fostă şcoală şi sperăm ca până la începutul iernii să ne mutăm în noul sediu. (...) Nu este vreo problemă să se organizeze alegeri în sediul primăriei. Păi alegerile parlamentare unde se ţin? Până la urmă, dacă un partid nu are sediu în localitate, trebuie să punem la dispoziţie un spaţiu pentru a-şi putea exercita dreptul de a vota. Nu cred că trebuie să încurcăm bunul mers al alegerilor“. 

„Secţia de vot este amenajată într-un corp al clădirii dezafectate“

Cu toate acestea, Aurel Popescu, vicepreşedintele PSD Gorj, consideră că nu este voie ca alegerile din interiorul partidului să aibă loc în sediul primăriei: „Nu cunosc care este situaţia în Bălăneşti, dar nu este voie să se organizeze în sediul primăriei“.

   

Bălăneşti

Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, spune că spaţiul în care a fost amenajată secţia de vot nu face parte din sediul primăriei: „Sediul primăriei este într-un spaţiu provizoriu, în care a funcţionat o şcoală, iar pe un hol este amenajată secţia de vot. Sediul primăriei este în renovare, iar spaţiul respectiv poate fi împărţit în mai multe părţi, iar secţia de vot este amenajată într-un corp al clădirii dezafectate“. 

„Circarul“ satului, în secţia de votare 

Procesul de votare a fost perturnat de nea Gică, „circarul“ satului, aşa cum l-a numit primarul Ovidiu Pungan. Aflat într-o formă deosebită, după ce s-a „cinstit“ chiar de dimineaţă, nea Gică a intrat în sediul improvizat al primăriei şi nu s-a lăsat dus cu una-cu două.

Bălăneşti

„Cunosc destul de bine această persoană. Este un cetăţean căruia îi place să consume alcool, dar este paşnic. Nu ne deranjează. Este circarul satului, pentru că tot timpul face glume. Chiar dacă consumă băuturi alcoolice, îşi vede de treaba lui şi nu este niciun fel de problemă“, ne explică primarul comunei. 

„Înainte se alegeau între ei“

Pesediştii din Bălăneşti au venit pentru prima dată să îl aleagă pe preşedintele partidului. Radu Pirtea consideră că este o idee bună:

Bălăneşti

„E prima dată când suntem chemaţi să-l votăm pe preşedintele partidului. Este o idee bună“.

Bălăneşti

Ion Firoiu a spus că idee alegerii preşedintelui de către toţi membrii este foarte bună: „Este o idee foarte bună, pentru că înainte se alegeau între ei. Acum e dreptul nostru să alegem noi. Mi se pare ceva corect“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite