Se circulă cu dificultate pe drumul din Defileul Jiului. Se efectuează lucrări de rănguire a versanților VIDEO

0
Publicat:

Circulația pe Defileul Jiului, drumul care face legătura între județele Hunedoara și Gorj și regiunile Ardeal și Oltenia, se desfășoară cu dificultate ca urmare a lucrărilor de rănguire care se efectuează în apropiere de mănăstirea Lainici.

„Se efectuează lucrări de rănguire versanți pentru îndepărtarea pietrelor care reprezintă un risc să cadă pe carosabil. Circulația rutieră se desfășoară dirijat de piloți de trafic cu episoade de închidere/deschidere de maxim 20 de minute“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Lucrările se efectuează pe teritoriul județului Gorj

Cristi Tudor, reprezentantul DRDP Craiova, spune că se fac, în principal, lucrări de descărcare a sarcini acumulate: „Se descarcă plasele, pe zonele de torenți pe unde se scurge apele de pe munte. S-a acumulat mult material în urma ploilor și se face descărcarea sarcinii acumulate ca să nu se rupă plasele. Se face o operațiune controlată de descărcare și plase se montează la loc“.

Lucrările sunt efectuate pe teritoriul județului Gorj.

„Se lucrează în reprize de 15-20 de minute pe zona județului Gorj, la mică de distanță de Mănăstirea Lainici“, a precizat Cristi Tudor.

Un șofer și-a pierdut viața după ce un bolovan a căzut pe mașina sa

Drumul care străbate Defileul Jiului are o importanță foarte mare mai ales pentru transportatori, pentru că este o cale de legătură între Oltenia și Ardeal.

Anul trecut, pe drumul din Defileul Jiului a avut loc un teribil accident. Un bolovan căzut de pe versant s-a prăbușit pe un autoturism, iar șoferul a murit pe loc. Când s-a produs tragedia din Defileul Jiului, era Cod Galben de vânt puternic. Un arbore care a fost găsit doborât ar fi putut să pună în mișcare bolovanul cu pricina. Piatra a căzut pe parbriz, a rupt volanul, care l-a lovit mortal pe șoferul de 56 de ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite