Sculptorul gorjean Paul Popescu a realizat o lucrare de peste trei metri la o tabără de sculptură în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sculptorul gorjean Paul Popescu a participat la un simpozion important de sculptură, care s-a desfăşurat în Austria. La acest eveniment au participat mai mulţi artişti străini.

Tabăra de sculptură s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: metal, lemn şi piatră. Paul Popescu a participat la secţiunea „Piatră” şi a realizat o lucrare de dimensiuni mari, de peste trei metri, care a fost amplasată într-un oraş din Austria.

„Lucrarea pe care am realizat-o are o înălţime de peste trei metri şi este denumită «Salt» spre cerul Austriei. Este o pasăre, în linia celor pe care le realizez. Lucrarea a fost deja amplasată în oraşul Paudorf, o suburbie a Krems, capitală regională”,

ne-a spus Paul Popescu.

În urme unei solicitări speciale, sculptorul gorjean a mai realizat o lucrare de mai mici dimensiuni. „După ce am realizat lucrarea, am făcut o alta mai mică de 1,25 metri, care a fost luată de sponsorul principal al simpozionului”, a menţionat artistul.

A cioplit o marmură foarte dură

La tabăra de sculptură din Austria au mai participat, la metal, doi sculptori din Cehia şi Belarus, şi, la sculptură în lemn, curatorul taberei şi sculptorul român Vasile Soponariu din România. Paul Popescu spune că a cioplit o marmură foarte dură, dar, anul viitor, va încerca să aducă un material mai bun. „De la anul o să încerc să aducem pentru această tabără o marmură de calitate mai bună, pentru că s-a lucrat pe o marmură gri din Austria care este extrem de dură şi distruge ustensilele. O să aducem marmură din România sau din Italia”, a precizat Paul Popescu.

Paul Popescu a câştigat, în uirmă cu doi ani, marele premiu al Simpozionul Internaţional de Sculptură Figurativă în Piatră de la Silves, din Portugalia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite