Scena erotică filmată în Secţia de Psihiatrie din Târgu Jiu a intrat în atenţia Avocatului Poporului

0
0
Bolnavii au fost filmaţi în timp ce se sărutau şi mângâiau printre gratii
Bolnavii au fost filmaţi în timp ce se sărutau şi mângâiau printre gratii

Avocatul Poporului s-a sesizat în privinţa înregistrării video de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în care trei pacienţi sunt protagoniştii unei scene erotice.

Ancheta vizează o posibilă încălcare a Constituţiei României privind protecţia persoanelor cu handicap.

„În imaginile prezentate de către presă, apar doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie Târgu Jiu. O angajată a filmat cu telefonul doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz“,

se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. "

Imaginile au fost filmate de fiica managerului 

Imaginile au fost filmate cu telefonul mobil chiar de către fiica managerului Spitalului, angajată ca registrator la Secţia de psihiatrie. Doi bărbaţi şi o femeie aproape dezbărcată sunt filmaţi în timp ce se sărută şi mângâie printre gratiile care separă două spaţii.

Fiica managerului spitalului a recunoscut că a filmat ca să le arate superiorilor ce se întâmplă pentru a fi luate măsuri. Filmuleţul a fost distribuit unor colegi de serviciu pe o reţea de socializare. 

Consiliul Judeţean Gorj a numit o comisie de cercetare disciplinară, la fel ca şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar până acum nu s-a dispus vreo măsură. De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite Corpul de control la spitalul din Târgu Jiu. Iniţial, managerul Gigel Capotă a susţinut că fiica sa vitregă nu are nicio vină, pentru că a dorit să le arate superiorilor ce se întâmplă, după care a spus că va fi trasă la răspundere dacă va fi găsit vinovată. Şi o soră a acestuia este angajată a Spitalului Judeţean. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite