Scandal la recepţia lucrărilor de restaurare de la Poarta Sărutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de restaurare au început în urmă cu o lună şi jumătate
Lucrările de restaurare au început în urmă cu o lună şi jumătate

Lucrările de restaurare a Porţii Sărutului, renumita operă a lui Constantin Brâncuşi, din Parcul Central din Târgu Jiu, nu au fost recepţionate, aşa era programat de către autorităţile locale.

Recepţia lucrărilor de restaurare a Porţii Sărutului nu a mai avut loc. Proiectantul Dorin Dănilă a refuzat să semneze recepţia pentru că, susţine el, lucrările au fost executate în mod necorespunzător. Mai mult decât atât, proiectantul, care s-a ocupat şi de restaurarea Coloanei fără Sfârşit, susţine că au fost realizate lucrări fără încuviinţarea lui. Dorin Dănilă spune că Poarta Sărutului a fost spălată cu, deşi acest lucru nu ar fi trebuit făcut. Din acest motiv, opera a căpătat o tentă gălbuie.

370.000 pentru lucrările de restaurare

Institutul Naţional al Patrimoniului a alocat fonduri în valoare de peste 370.000 lei pentru realizarea lucrării de restaurare a Porţii Sărutului. Operaţiunile executate la „Poarta Sărutului” au inclus: înlocuirea tablei de plumb existentă, aplicarea unei izolaţii bituminoase, curăţarea pietrei, biocidare şi hidrofugare.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite