Satul gorjean Rugi, a doua casă pentru un valoros cercetător pakistanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorul pakistanez se simte în România ca acasă
Cercetătorul pakistanez se simte în România ca acasă

Satul gorjean Rugi a devenit a doua casă pentru un valoros cercetor pakistanez şi soţia lui, o americancă. Cei doi au descoperit acest loc prin intermediul unui prieten, un matematician gorjean.

Choudary (Ciodri) Alla Ditta trăieşte de mai mulţi ani în satul Rugi, împreună cu soţia sa, originară din Statele Unite ale Americii. Au ajuns aici la recomandarea unui prieten român, care le-a indicat mai multe locuri pentru a-şi ridica o casă, dar cel mai mult le-a plăcut la Rugi, pentru că aerul este curat, iar vecinii binevoitori. A căutat mai mult timp în toată lumea un loc în care să-şi petreacă vacanţele care se întind pe o perioadă îndelungată. A vizitat mai multe ţări, dar niciunde nu i-a plăcut mai mult decât în România. La Rugi, cei doi soţi au o viaţă sănătoasă pentru că, în cea mai mare parte, consumă hrană bio, pusă la dispoziţie de vecini. „Vinul şi ţuica sunt de la vecini, iar găina de la un alt vecin. Avem şi noi fructele noastre. Mi-a plăcut cel mai mult în Rugi, pentru că este plin de viaţă. Aici, oamenii câştigă o parte din pâine din curtea lor. Pentru noi a fost un lucru foarte plăcut, deoarece de la ei ne asigurăm hrana“, ne spune Ciodri, aşa cum îi spun localnicii din Rugi. 

Cercetătorul şi-a desfăşurat multă vreme activitatea în Statele Unite ale Americii, unde şi-a cunoscut şi soţia, dar s-a reîntors în ţara de origine, Pakistan. Aici este directorul unui Institut de Cercetare.

Ciodri este nemulţumit de comercianţii din pieţe

A ajuns în judeţul Gorj la recomandarea unui prieten, matematician din Târgu Jiu. Acesta i-a arătat peste 50 de locuri frumoase, unde ar putea să se stabileascp, dar cel mai mult i-a plăcut la Rugi. Cercetătorul pakistanez are o singură nemulţumire: comercianţii din pieţe încearcă să-i înşele pe clienţi: „Am o singură nemulţumire. La piaţă, comercianţi îţi vând alte produse decât cele care le prezintă pe masă. Cred că este o lipsă de educaţie“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite