Sat de vacanţă lângă peştera lui Zamolxe. Terenurile vor fi scoase la concesiune

0
0

Un sat de vacanţă va fi construit în apropiere de peştera lui Zamolxe, care se află în localitatea Polovragi, din judeţul Gorj.

Primăria localităţii va scoate la concesiune aproximativ 80 de loturi de teren pentru construcţia de case de vacanţă sau pensiuni. Zona este deosebit de frumuoasă şi se află în apropierea peşterii care este vizitată de zeci de mii de turişti în fiecare an.„Urmează să se elaboreze caietul de sarcini, iar în 60 de zile se va afla în faza de analiză a Consiliului Local, pentru relansarea licitaţiei. Sunt 88 de locaţii şi 78 vor putea fi scoase la licitaţie pentru încheierea de noi contracte. Au fost o serie întreagă de întârzieri şi târziu s-au putut asigura utilităţile, apă şi curent electric. Nu există canalizare, iar în caietul de sarcini va fi stipulată această lipsă a infrastructurii“, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

Vechile contracte au fost reziliate

Terenurile au mai fost închiriate de primărie în urmă cu mai mulţi ani, dar, pentru că atunci nu existau utilităţi, concesionarii au renunţat la contracte. 

„Energia electrică ese funcţională şi este ramificată pe aleile de acces către aceste locaţii, iar reţeaua de apă potabilă se află în vecinătatea, iar doritorii se pot racorda“,

a precizat primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite