Şantajistul din Săuleşti cerea bani în schimbul retragerii plângerilor. A făcut zeci de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Bucloiu a şantajat zeci de persoane
Ion Bucloiu a şantajat zeci de persoane

Ion Bucloiu, din comuna Săuleşti, a fost reţinut, ieri, de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Gorj pentru şantaj. Acesta a fost denunţat de patru persoane. Bucloiu le cerea sume de bani pentru a nu depune plângeri împotriva acestora sau pentru a-şi retrage reclamaţiile.

Şantajistul a fost încătuşat în urma unui flagrant care a avut loc ieri, în timp ce a luat suma de 200 lei de la un denunţător pe care îl şantaja cu diverse reclamaţii şi ameninţări că va fi arestat de organele de poliţie, pe lângă care pretindea că ar avea influenţă.„Procurorul a dispus reţinerea lui B.I, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Toate activităţile au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi al lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (I.J.J.) Gorj“, se precizează în comunicat Direcţiei Generale Anticorupţie.

Bucloiu primea banii în cutia poştală 

Flagrantul a avut la bază o serie de denunţuri depuse de diferite persoane. La sfârşitul lunii ianuarie, Bucloiu l-a ameninţat pe un pădurar că îl va reclama la şefii ierarhic superiori, precum şi la instituţii superioare, cu fapte imaginare, până când acesta îşi va pierde locul de muncă, dacă la solicitările sale nu-i va da bani sau alte bunuri, pe motiv că acesta a prosperat. „Ca urmare a ameninţărilor repetate, denunţătorul a fost nevoit să se înţeleagă cu B.I., dându-i acestuia sume de bani cuprinse între 25-50 lei, fapt repetat şi în zilele de 01 şi 11 februarie a.c.“, se precizează în comunicatul DGA.

De asemenea, pe data de 1 februarie, un cetăţean din Săuleşti a sesizat faptul că a fost reclamat de Bucloiu la Primăria comunei Săuleşti referitor la faptul că primeşte ajutor social în mod ilegal, fără să se încadreze în condiţiile prevăzute de Lege. „Imediat după depunerea sesizării a fost contactat telefonic de către B.I., care i-a comunicat că l-a reclamat la primărie şi dacă nu îl caută urgent, va fi arestat în maxim două zile. Intimidat de situaţie, denunţătorul s-a întâlnit în aceeaşi zi cu B.I., la locuinţa sa, unde învinuitul i-a solicitat suma de 50 lei pentru a-şi retrage plângerea. După ce a încasat banii, în mod repetat i-a mai solicitat diverse sume de bani, pe care denunţătorul trebuia să-i lase în cutia poştală de la locuinţa lui B.I., în scopul de a nu-l mai reclama“, se arată în comunicatul DGA. 

Al treilea denunţ a fost înregistrat în urmă cu trei zile, din partea unui pădurar. Bucloiu a formulat mai multe sesizări împotriva acestuia, după care i-a pretins diverse sume de bani pentru a-şi retrage plângerile. Pădurarul i-a dat lui Bucloiu 600 de lei. Acesta a încercat să-l şantajeze şi pe un vecin, tot pădurar, care a sesizat SJA Gorj, astfel că a fost organizat flagrantul în urma căruia şantajistul a fost prins. 

Zeci de persoane au fost şantajate

În urma cercetărilor efectuate a reieşit că zeci de persoane au fost şantajate de Bucloiu, chiar şi din comunele limitrofe. „B.I. obişnuia să aplice un astfel de mod de a-şi însuşi sume de bani în urma reclamaţiilor făcute în mai toate localităţile limitrofe locului său de domiciliu, situaţie care devenise practic un fenomen întrucât zeci de persoane au fost victime ale acestuia“, se mai precizează în comunicatul DGA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite