REZULTATE BAC 2014 GORJ Mediile finale de la Bacalaureat 2014 se publică pe EDU.RO. Încă 63 de candidaţi au fost admişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele finale se vor afişa mâine
Rezultatele finale se vor afişa mâine

Mediile finale de la bacalaureatul 2014 vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, edu.ro, în urma rezolvării contestaţiilor.

63 de candidaţi au reuşit să promoveze bacalaureatul, în urma rezolvării contestaţiilor. Astfel, promovabilitatea la bac a crescut cu un procent şi jumătate. Nivelul de promovabilitate de anul acesta a crescut de la 66,37 % la 68%.

O mare parte dintre contestaţii au fost respinse. O situaţie neobişnuită a fost înregistrată în cazul a 25 de lucrări, pentru care nota acordată în urma recorectării a crescut cu un punct şi jumătate.

Din cele peste 1000 de contestaţii depuse la bacalaureat 577 au fost respinse. Aproape 300 de lucrări au primit note mai mari. Astfel, 63 de candidaţi respinşi iniţial au fost declaraţi admişi. 

45 de lucrări au fost analizate de o a doua comisie, pentru că nota după prima corectare avea o diferenţă de un punct şi jumătate.

Peste 1000 de contestaţii au fost depuse de candidaţi, în urma afişării rezultatelor. Cele mai multe au fost depuse la limba şi literatura română. 410 candidaţi vor note mai mari. La matematică s-au înregistrat 233 de contestaţii, iar la biologie 186. Cele mai puţine contestaţii au fost depuse la Sociologie, Psihologie şi Economie.

 
Pe primul loc, în ceea ce priveşte gradul de promovabilitate la bac, s-a aflat Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», urmat de Colegiul «Spiru Haret» şi Colegiul «George Coşbuc» din Motru, cu 95,85%. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la liceele „Traian Vuia” din Târgu-Jiu, unde promovabilitatea a fost de sub 1%, Bârseşti şi Tismana, cu procente de promovabilitate cuprinse între 3 şi 25%.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite