Restricția de tonaj din Defileul Jiului, modificată. Pot trece mașini de până la 40 de tone

0
0

Restricția de 30 de tone privind circulația rutieră pe podul din zona Lainici, de pe Defileul Jiului, a fost ridicată de către Compania Națională de Infrastructurii Rutiere, ca urmare a solicitării constructorului noului pod. 

Restricțiile de circulație de pe DN 66 au fost ridicate Foto: Arhivă
Restricțiile de circulație de pe DN 66 au fost ridicate Foto: Arhivă

Reprezentanții CNAIR au informat în legătură cu acest aspect Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj. „Restricția a fost ridicată din data de 7 septembrie, urmând ca Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu să ridice semnalizarea temporară ce restricționa autoovehiculele cu MTMA peste 30 de tone în cel mai scurt timp“, se arată în adresa CNAIR.

Ce tonaj este admis pe drumul din Defileul Jiului

Cristi Tudor, reprezentant al CNAIR, a spus că greutatea care este admisă în prezent pentru circulația rutieră pe Defileul Jiului este de 40 de tone:

„Având în vedere finalizarea lucrărilor la podul peste Râul Jiu din zona Lainici, restricția de 30 de tone au fost ridicate. Reamintim că restricțiile au fost impuse pentru traversarea pe podul provizoriu. Tonajul admis pe noul pod este de 40 de tone MTMA, conform legislației în vigoare.Pentru autovehiculele care depăsesc acest tonaj se va solicita o Autorizație Speciala de Transport de la administratorul drumului național“.

Drumul face legătura între Oltenia și Ardeal

Cristi Tudor a menționat că în aproximativ 30 de zile lucrarea va fi încheiată: „Se circulă pe pod, pe ambele căi, după ce au fost scoase semafoarele. Singurul inconvenient este pe rampa dinspre Bumbești Jiu, unde se circulă pe piatră spartă până când se vor termina lucrările de la parcare atunci când se va veni cu un covor asfaltic. S-a terminat montarea rosturilor de dilatație“.

Drumul Național 66 între Târgu Jiu și Petroșani este deosebit de important, deoarece face legătura între Oltenia și Ardeal. Pe acest drum se află și mănăstirea Lainici, una dintre cele mai frumoase din zona Olteniei. 

Se așteaptă ca traficul rutier greu să fie deviat de pe drumul din Defileul Oltului ca urmare a începerii unor lucrări de modernizare. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite