Incident armat într-o școală din Gorj. Un elev de 16 ani a tras într-o colegă cu pistolul cu bile

0
0

Incident armat într-o școală din Gorj. Un elev în vârstă de 16 ani a adus la școală un pistol cu bile și a tras asupra unei colege, pe care a rănit-o. Acesta s-a ales cu dosar penal.

Pistolul cu bile a fost confiscat de jandarmi Foto: Jandarmeria Gorj
Pistolul cu bile a fost confiscat de jandarmi Foto: Jandarmeria Gorj

Un agent de pază de la unitatea de învățământ din orașul Rovinari, județul Gorj, a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“. 

Elevul care a folosit pistolul cu bile le-a spus jandarmilor că l-a cumpărat dintr-un bâlci. „Un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Gorj a fost sesizat de un agent de pază de la o instituție de învățământ din localitatea Rovinari despre faptul că un elev are asupra sa un pistol cu bile.

Jandarmii împreună cu agentul de pază au mers în sala de clasă în care se aflau mai mulți elevi, unde au descoperit un elev de 16 ani care avea asupra sa un pistol cu bile pe care l-a folosit trăgând asupra unei colege, aceasta fiind nimerită în picior și mână, fără să-i fie provocate răni.

Elevul care deținea pistolul a declarat că l-a cumpărat dintr-un bâlci și, în joacă, împreună cu un alt coleg, a tras cu pistolul cu bile asupra fetei“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ .

Elevul s-a ales cu dosar penal

Elevul care a venit la școală cu un pistol cu bile și pe care chiar l-a folosit, făcând o glumă proastă cu o colegă, va fi tras la răspundere. El va fi cercetat penal, deoarece jandarmii au deschis un dosar de cercetare pe mele său: „Băiatului i-au fost întocmite actele de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii de «port fără drept al armelor neletale prevăzute în alin.1, în sediul instituţiilor publice», faptă prevăzută de art.372, alin.3 din Codul Penal“, a mai spus Alin Ivan.

Echipaje mixte de jandarmi și polițiști efectuează zilnic patrule în jurul unităților de învățământ, potrivit unui program bine stabilit.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite