Râul Jiu a fost poluat de termocentrala Rovinari

0
Publicat:

Râul Jiu a fost poluat, în weekend-ul trecut, cu praf de cărbune și produs petrolier, în zona termocentralei Rovinari din cadrul Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Lucrătorii de la Apele Române au intervenit pentru a diminua efectele poluării Foto Apele Române Jiu
Lucrătorii de la Apele Române au intervenit pentru a diminua efectele poluării Foto Apele Române Jiu

Lucrătorii de la Apele Române Gorj au intervenit pentru a diminua poluarea: „Apele Române Jiu intervin în cazul poluării accidentale, de pe râul Jiu, aval Priza Rovinari.

Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit pe râul Jiu, zona S.E Rovinari, pentru a diminua și stopa propagarea undei de poluarea în aval.

În cursul zilei de sâmbătă, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a fost informat de apariția unor irizații discontinue de produs petrolier și praf cărbune antrenat de apă aval cca. 250 m mal drept râul Jiu - evacuare generală (canal F+C) – Sucursala Electrocentrale Rovinari și Colector ape pluviale Sucursala Electrocentrale Rovinari.

Deplasându-se la fața locului, reprezentanții Apele Române Jiu -SG.A Gorj au confirmat existența produsului petrolier pe râul Jiu, motiv pentru care au intervenit imediat cu material Spillsorb pe toată suprafața amintită, astfel încât irizațiile să nu se propage în aval.

Personalul specializat (GMPRA și Inspecția Apelor) s-a deplasat în zona afectată pentru investigații în teren și prelevare de probe.

Au fost prelevate trei probe de apă, la cca 30 m aval evacuare generale, la 30 m amonte și o probă la colector ape pluviale S.E Rovinari, iar inspectorii din cadrul Serviciului Inspecția Bazinală a Apelor verifică sursa de poluare. Se monitorizează în continuare sectorul de către angajații S.G.A Gorj“, au transmis reprezentanții Apelor Române Gorj.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite