Profesor acuzat că a dat un elev cu capul de un hidrant. Părinţii au depus plângere la şcoală şi la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incindetul a avut loc la Şcoala gimnazială nr. 1 din Rovinari
Incindetul a avut loc la Şcoala gimnazială nr. 1 din Rovinari

Un profesor de matematică în vârstă de 65 de ani de la Şcoala gimnazială nr. 1 din Rovinari, Gorj, este acuzat de părinţii unui elev din clasa a V-a că l-ar fi agresat pe copil.

Constantin Diaconu, tatăl copilului, este revoltat, pentru că, spune el, fiul său a fost traumatizat de cele întâmplate. El spune că băiatul său a fost agresat de profesor fără vreun motiv. De asemenea, Constantin Diaconu adaugă că profesorul ar fi recunoscut cele întâmplate:

„În după-amiaza zilei de 19.09.2017, în timpul pauzei de la ora 17.50, în timp ce se juca în mod politicos cu colegele lui pe culoarul de la etajul 3 din faţa clasei, a fost lovit în mod repetat fără motiv cu capul de colţul hidrantului de către profesorul Pinţa Ion, cadru didactic nou în această şcoală. Tot acest incident grav este filmat de camerele amplasate la acest etaj. După ce a fost lovit, fiul meu fiind traumatizat şi plângând în hohote de durere, i s-a interzis timp de o oră să ia legătura cu noi, părinţii. Mergând la şcoală soţia mea, acest profesor a recunoscut fapta şi i-a răspuns pe un ton arogant că, dacă considera, poate merge cu fiul meu la un control neurologic. Fiul meu a rămas traumatizat după acest incident atât psihic, cât şi fizic“. 

Tatăl copilului a mai spus că a depus plângeri la conducerea şcolii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Poliţie. Constantin Diaconu a menţionat că fiul său a fost premiant de la începutul clasei 0 şi învaţă foarte bine: „Nu doresc ca şi alţi elevi să fie loviţi de către acest cadru didactic. Ne trimitem copii la şcoală să fie educaţi, nu maltrataţi fizic. Între timp am depus o plângere şi la poliţie". În calitate de părinte, Constantin Diaconu a fost membru al comitetului director timp de patru ani. 

„Copilul s-a speriat“

Maria Bodisvlav, director adjunct al Şcolii gimnaziale nr. 1 Rovinari, a precizat că situaţia profesorului va fi analizată: „Am primit o plângere din partea unui părinte. Cazul va fi analizat de Consiliul Profesoral, Consiliul de Administraţie şi Comisia de disciplină. Sancţiunea va fi de mustrare, fiind la prima abatere, în cazul în care se va constata că l-a agresat pe copil. Profesorul era de serviciu pe culoarele şcolii. Plimbându-se printre ei, profesorul spune că l-a văzut pe copil împingând o colegă, iar atunci l-ar fi luat de mână şi l-a zgâlţâit. Copilul s-a speriat. Nu-l durea nimic. Este şi un copil timid. Învaţă foarte bine. Nu acceptăm violenţa în şcoală“.

Jurnaliştii "Adevărul" nu l-au găsit pe profesor la şcoală pentru a-i solicita un punct de vedere. Până la această oră, reprezentanţii IPJ Gorj nu au putut confirma dacă părintele copilului chiar a depus plângere la Poliţie. Vom reveni cu amănunte.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite