Primul medic gorjean lăsat fără dreptul de practică. Liliana Puiu Crăciun nu mai are voie să profeseze timp un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Liliana Puiu Crăciun, care a fost găsită vinovată de instanţa de judecată de moartea unei tinere paciente, nu mai are dreptul de practică timp de un an.

Tribunalul Gorj a hotărât ca decizia Colegiului Medicilor din România prin care medicului Liliana Puiu Crăciun, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, i s-a interzis dreptul de practică pe o perioadă de un an să fie aplicată. Sentinţa poate fi atacată cu recurs şi, cel mai probabil, instanţa Curţii de Apel Craiova va avea ultimul cuvânt. 

La solicitarea procurorilor şi a familiei pacientei decedate, Colegiul Medicilor din România s-a pronunţat în acest caz şi a stabilit că principala responsabilitate în privinţa morţii survenite în cazul Lorenei Buică. Mai mult decât atât, Colegiul a sancţionat-o pe Liliana Puiu Crăciun cu suspendarea dreptului de practică pe o perioadă de un an. Medicul a atacat decizia, dar procesul a fost suspendat la sfârşitul anului 2010, după ce Liliana Puiu Crăciun a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru ucidere din culpă, pentru că procesul penal îl suspendă pe cel civil. Dosarul a fost repus pe rol în acest an, după ce a fost condamnată prin hotărâre definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare. 

A murit la 24 de ani

Mama Lorenei Buicu este nemulţumită de decizie, pentru că, în opinia ei, medicul ar fi trebuit suspendată pe viaţă. Pacienta a decedat la sfârşitul anului 2008, după ce mediul Liliana Puiu Crăciun, pe atunci şefa UPU, i-a făcut la infiltraţii în spate, la cabinetul privat al acesteia, ocazie cu care i-a introdus în organism un streptococ, care i-am provocat moartea, la numai 24 de ani, aşa cum a decis Colegiul Medicilor. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite