Primarul Troacă rămâne în arest. Cererea de eliberare pe cauţiune i-a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă Troacă va rămâne în arest
Mihăiţă Troacă va rămâne în arest

Primarul comunei Padeş, Mihăiţă Troacă, va rămâne în arest preventiv, după ce cererea de eliberare condiţionată pe cauţiune i-a fost respinsă de către instanţa de judecată.

Curtea de Apel Craiova a decis să respingă cererea de eliberare condiţionată pe cauţiune a primarului Mihăiţă Troacă, după ce Tribunalul Gorj hotărâse, iniţial, să achite 10.000 de lei ca să fie eliberat pe cauţiune. „Admite contestaţia formulată de Parchet. Desfiinţează încheierea contestată şi, în urma rejudecării cauzei, respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune. Dispune restituirea către contestatorul inculpat a sumei de 10.000 lei, plătită cu titlu de cauţiune. Definitivă”, se arată în hotărea judecătorească. 

Trimis în judecată pentru o evaziune de 2,5 milioane de lei

Primarul comunei Padeş, Mihari Troacă a fost trimis în judecată, la începutul lunii octombrie, pentru evaziune fiscală de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Conform anchetatorilor, în perioada 2009-2012, înainte de a deveni primar al comunei Padeş, în calitate de administrator al unei balastiere din Padeş, Mihăiţă Troacă nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate veniturile realizate. Prejudiciul stabilit de anchetatori prin expertiză financiară este de aproximativ 2,5 milioane de lei. 

Mihăiţă Troacă a deţinut calitatea de administrator al firmei PANMIOR SRL, în perioada februarie 2009 - martie 2012, dată după care administrarea societăţii este cedată, doar scriptic, susţin anchetatorii, pentru a scăpa de răspunderea penală, unei femei din Republica Moldova. Potrivit rechizitoriului, societatea a intrat în luna februarie în procedură de faliment, iar, în luna martie, părţile sociale sunt cesionate către o persoană de condiţie modestă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite