Primărița demisionară de la Turceni, numită prefect de Gorj. Este cumnata senatorului Ion Iordache

0
0

Cristina Cilibiu a fost numită miercuri, 14 septembrie, în funcția de prefect al județului Gorj în ședința de guvern. Aceasta și-a dat recent demisia din funcția de primar al orașului Turceni, precum și din PNL.

Cristina Cilibiu a fost propulsată în funcția de prefect al județului Gorj Foto: Facebook
Cristina Cilibiu a fost propulsată în funcția de prefect al județului Gorj Foto: Facebook

Numirea fostului primar al localității Turceni este contradictorie, deoarece Cristina Cilibiu nu mai este nici măcar membru al PNL, ca urmare a demisiei acesteia în urmă cu peste o lună, iar postul de prefect al județului Gorj a revenit PNL, în urma înțelegerilor încheiate la nivelul coaliției de guvernare. Cristina Cilibiu a mai fost în trecut și la PSD.

„Pare ciudat modul în care se face această numire, deoarece postul revine PNL. Nu era nicio problemă, dacă eram neperformant, să fiu înlocuit cu un alt coleg, care să aibă susținerea partidului. (...) Conducerea de la centru a partidului își bate efectiv joc de organizația de la Gorj“, a spus Marcel Iacobescu, fostul prefect de Gorj.

Cumnata controversatului senator Ion Iordache

Cristina Cilibiu este cumnata senatorului Ion Iordache, care controlează o serie de firme puternice. Acesta este considerat un adevărat baron, având o influență foarte mare în județul Gorj și mai ales în rândul primarilor de localități, unde firmele controlate de acesta au efectuat diferite lucrări.

Iordache a fost ales senator pe lista PNL, după care a trecut la Forța Dreptei, unde este președintele organizației județene. Înainte de asta, Iordache a mai președintele ALDE Gorj și, de asemenea, a trecut și pe PSD.

Mai multe persoane din conducerea firmelor pe care Iordache le controlează sunt trimise în judecată pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni. Este vorba de Doru Ştefan Şandru, directorul societăţii Ydail Construct, doi dintre asociaţii firmei, Mircea Vărzaru şi Dumitru Ştefan Cauc, care era şi director tehnic, şi unul dintre inginerii societăţii, Cosmin Ungureanu Cîndea, așa cum Adevărul a relatat al începutul acestui an.

De asemenea, tot publicația noastră a prezentat faptul că firma Greenadel Prod SRL, la care Iordache figurează ca asociat cu 95%, dar a avut și rolul de administrator, a avut încheiate aproximativ 1.000 de contracte cu statul, o mare parte dintre acestea fiind cu Primăria Turceni, condusă atunci de Cristina Cilibiu, numită acum în funcția de prefect.

„Nu mă așteptam să apară această propunere atât de repede“

Cristina Cilibiu a declarat pentru site-ul online stirilegorjului.ro că vrea să se înscrie în PNL, unde dorește să facă echipă cu Ion Iordache: „Mă întorc în PNL Gorj, am relații foarte bune cu toți colegii liberali, am ținut legătura cu majoritatea lor și îmi doresc să fiu factorul de echilibru în organizația PNL Gorj.

Senatorul Ion Iordache este un om de dreapta prin definiție! Îmi doresc să revină în PNL și să facem echipă, să aducem oameni din afara partidului și să-i capacităm pe cei din interior în așa fel încât să putem câștiga orice alegeri“.

Aceasta a explicat și de ce a demisionat din funcția de primar: „De aproximativ doi ani locuiesc în Tg-Jiu, făceam zilnic naveta la Turceni, stăteam trei ore în mașină în fiecare zi. Pe de altă parte, nu mi s-a părut corect față de comunitatea la care țin atât de mult să fiu primar la Turceni dar să locuiesc în Tg-Jiu. Am plecat având convingerea că o să am ocazia să mă implic într-un proiect nou pentru județul Gorj. Recunosc că nu mă așteptam să apară această propunere atât de repede“.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite