Primăria Târgu Jiu va angaja un avocat pentru a o reprezenta în procesul cu ANAF şi nu va apela la juriştii instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Târgu Jiu a contestat raportul ANAF
Primăria Târgu Jiu a contestat raportul ANAF

Primăria municipiului Târgu Jiu va fi reprezentată de un avocat sau de o casă de avocatură exterioare instituţiei, în procesul cu ANAF de la Curtea de Apel Craiova.

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat angajarea unui avocat sau a unei case de avocatură. Primăria Târgu Jiu a contestat în instanţa de judecată un raport ANAF care constată că s-a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ trei milioane de lei cu privire la încheierea unor contracte privind iluminatul ornamental din iarna 2010-2011.

Reprezentanţii ANAF au constatat că şase persoane din cadrul Primăriei Târgu Jiu se fac responsabile de crearea prejudiciului şi au dispus recuperarea banilor de la acestea. Conducerea Primăriei Târgu Jiu a emis ordine de imputare a sumei care este considerată prejudiciu, dar, în acelaşi timp, a contestat în instanţa de judecată raportul ANAF. Consilierul local Viorel Petcu a considerat că juriştii Primăriei Târgu Jiu nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru acest gen de procese şi a propus angajarea unor avocaţi specializaţi în contenciosul administrativ.

Consilierii PNL au votat împotriva hotărârii. „Ordonanţa 26 ne spune că primăria trebuie să reducă la maximum cheltuieile care trebuie făcute. Trebuie să aveţi în vedere că avem cinci consilieri juridici superiori angajaţi în primărie. Nu mai suntem la primul termen de judecată şi nu se mai pot propune probe şi nu se mai pot propune excepţii şi dosarul trebuie judecat aşa cum a fost înaintat“, a spus Nicolae Bobu, consilier local PNL. Acesta a menţionat că onorariul minim care trebuie plătit unui avocat este de cel puţin 12.500 lei: „Orice avocat pe care îl vom angaja, onorariul va pleca de la 12.500 de lei. Avem cinci consilieri juridici superiori care pot reprezenta insituţia la Curtea de Apel. Acest lucru este în fişa lor“. Consilierul local Eduard Lădaru (ALDE) a precizat că dosarul este unul complex şi că nu mai există un asemenea caz în România. 

Aurel Popescu: „Primăria municipiului Târgu Jiu nu va pierde nimic“

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că toate costurile cu apărătorii vor fi suportate de persoanele găsite responsabile de ANAF pentru cheluirea banilor:

„Consiliul Local a hotărât angajarea unui avocat sau a unei case de avocatură pentru a reprezenta primăria în procesul pe care aceasta îl va avea cu ANAF. Este normal şi firesc, ţinând cont de complexitate dosarului şi de angajamentul al celor implicaţi în acest proces, prin care aceştia se obligă să achite orice sumă care poate să fie imputată Primăriei Târgu Jiu în urma procesului care se va derula. Primăria municipiului Târgu Jiu nu va pierde nimic pentru că aceştia s-au angajat să plătească banii care vor fi cheltuiţi. Sunt sume pentru acest proces care sunt prevăzute în buget. Va fi o procedură prin care se va stabili casa de avocatură sau avocatul care va fi stabilit cu ajutorul colegilor de la Serviciul Juridic“. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite